Харків'яни масово виїжджають на заробітки

4457
Україна стала експортером сировини і робочої сили.

У країні головне експортне сировину - люди. Про це на другому Київському міжнародному економічному форумі заявив глава парламентського комітету з промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк. За його словами, люди настільки не знаходять себе в рідній країні, що біжать за кордон. У першому півріччі поточного року з країни виїхало більше 400 тисяч чоловік.

«У нас в державі катастрофічний дисбаланс. Ми пішли за «невидимою рукою ринку», що призвело до чисто сировинної структурі виробництва та експорту. І, що ще гірше, сьогодні основною статтею експорту України є люди. Це справжня катастрофа. 411 тисяч українців знайшли роботу в Польщі тільки за перше півріччя 2015 року. Ви тільки уявіть собі, що це таке, коли у нас в країні тільки 19 млн. Економічно активного населення і більше 2 мільйонів безробітних», - розповів експерт.

За даними ГУ статистики в Харківській області, за перші сім місяців з регіону виїхало 18 686 чоловік. Причому, сільських жителів виїхало 2 815 чоловік, а міських фахівців - 15 871 людей. За словами фахівців, Україна посідає п'яте місце за кількістю емігрантів.

Також читайте: