Україна визнала трудових мігрантів

2581
Верховна Рада прийняла Закон «Про зовнішню трудову міграцію».


Законопроект №2330 підтримали 304 народних депутата. Прийняття даного закону стало офіційним визнанням такого явища, як трудова міграція.

За версією законодавців, даний нормативний акт буде сприяти підвищенню рівня соціального та правового захисту українських громадян, які працюють за межами країни, а також створить додаткові можливості для працевлаштування незайнятого населення за кордоном, що знизить навантаження на національний ринок праці, тобто буде сприяти вирішенню проблеми безробіття.

Дія закону поширюється на трудових мігрантів, які працюють на підставі трудового договору, самостійно забезпечують себе роботою або надають оплачувані послуги. Отримане трудовими мігрантами за кордоном освіта буде визнаватися в Україні відповідно до чинного законодавства.

Дія закону не поширюється на біженців, студентів, дипломатів і відрядних.

Оподаткування доходів трудових мігрантів буде здійснюватися відповідно до норм, встановлених країною перебування, якщо інші варіанти не передбачені міжнародними договорами.

Як повідомляв «ГХ», за останній час значно зросла кількість бажаючих виїхати за кордон. У Харкові у візового центру щодня можна спостерігати велике скупчення людей. Зокрема попит на візи до Польщі зріс приблизно на 25%.

«Якщо в першому півріччі 2014 року ми видали 30 тисяч віз, то з початку цього року - вже 40 тисяч», - повідомили «ГХ» в Генеральному консульстві Польщі у Харкові.

Також читайте: