Експерти радять діставати заначки

3120
Після відносного затишшя помітно пожвавився ринок нерухомості.

Як повідомляють експерти у сфері нерухомості, з початку і до середини червня кількість попередніх договорів купівлі-продажу квартир зросла в 1,7 рази в порівнянні з аналогічним періодом травня.

«І хоча попередні договори є лише першим етапом здійснення угоди і полягають у підтвердженні серйозності намірів покупця і продавця, сам факт збільшення числа таких договорів однозначно говорить про активізацію ринку», - розповіла керівник одного з харківських агентств нерухомості Світлана Якимова.

На думку експерта, активізація пов'язана з виходом на ринок так званого відкладеного попиту.

«На ринок вийшли ті покупці, які з початку 2015 року призупиняли угоди. Зараз цей попит має значну масу, оскільки накопичувався більше шести місяців. Причому треба розуміти, що, це переважно ті покупці, які тримали заощадження «в заначці» і боялися її витрачати. Однак на тлі стабілізації курсу валют вони «відпустили» свій страх і вийшли на ринок з мотивом якнайшвидше здійснити операцію», - підкреслила Світлана Якимова.

Фахівці прогнозують, що дана тенденція, швидше за все, буде носити короткостроковий характер і не є ознакою оздоровлення ринку.

«Існуюча пропозиція досить швидко задовольнить відкладений попит, оскільки мотивовані покупці, які вийшли на ринок, знайдуть продавців, що також налаштовані на максимально швидке здійснення угоди. Найбільш якісні і ліквідні об'єкти будуть продані до середини липня, а потім активність покупців знову знизиться», - впевнена експерт.

Також Світлана Якимова додала, що на зниження активності покупців значно вплине традиційний для ринку нерухомості період літнього міжсезоння.

Також читайте: