Чи будуть харків'яни з пенсіями

3160
Податкова реформа може вплинути на пенсійне забезпечення.


Виплата пенсій під загрозою. Про це заявив народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Олександр Кірш. За його словами, зміни, які планується внести до Податкового кодексу, істотно знизять тиск на заробітну плату.

«Головний позитив - це різке зменшення тиску на зарплату, оскільки ЄСВ зменшується до 20%. Це саме по собі добре, тільки незрозуміло, яким чином будуть платити пенсії, тому що компенсатор поки не ясний. Якщо збираються компенсувати зниження ЄСВ за рахунок грального бізнесу, ренти або розкоші, то це не дуже реально. Тому тут треба говорити в першу чергу про компенсатори, а не тільки про зниження ставки», - розповів нардеп.

При цьому в ГУ Пенсійного фонду України в Харківській області впевнені, що необхідно просто чітко дотримуватися законодавства і проблем не виникне.

«Ми виконуємо законодавство. Там чітко прописано, що людина отримує пенсії з моменту досягнення пенсійного віку і до самої смерті. Значить, харківським пенсіонерам побоюватися нічого», - розповів «ГХ» начальник ГУ ПФУ в Харківській області Віктор Ачкасов.

За даними пенсійного фонду, всього в Харківському регіоні отримують пенсії 903 тисяч людей.

Нагадаємо, що згідно з проектом податкової реформи, який запропонувало Міністерство фінансів, мінімальна заробітна плата не буде обкладатися податком.

Також читайте: