Харків'ян задушать новими податками

2516
Податковий кодекс чекають чергові зміни.


Міністерство фінансів України підготувало нові зміни до Податкового кодексу. Тепер під податковий прес потраплять не тільки власники елітної нерухомості (зараз податок платять тільки за квартири і будинки площею більше 120 і 250 кв м відповідно), а й мешканці всіх без винятку будинків і квартир, включаючи «хрущовки».

Відповідно до запропонованих змін, квартири площею більше 300 кв. м і житлові будинки площею понад 500 кв. м оподатковуватимуться за фіксованою ставкою - 25 тис. грн. на рік.

Для власників будинків і квартир з меншою площею буде плаваюча ставка від 0 до 3% від мінімальної зарплати, і затверджувати її розмір будуть місцеві ради. Також за вказаною ставкою податок на нерухомість пропонується поширити на всі промислові і складські об'єкти.

Тим часом раніше глава Мінфіну Наталія Яресько заявляла, що в Україні недоцільно вводити податок на розкіш, оскільки тут дуже складно вести облік яхт, вертольотів, літаків і катерів, а також особняків і автомобілів класу «люкс», якими володіють українські олігархи, так як ці предмети, найчастіше, зареєстровані на сторонніх осіб або взагалі не зареєстровані на території України.

За словами Яресько, зібрані з них податки не виправдають витрат на збір.

А ось харків'янам такі нововведення уряду зовсім не до душі.

«І так вже з усіх боків податками обклали, та ще тарифами душать, - обурюється Олексій. - Зараз за світло і тепло платитимемо більше. Потім за нерухомість. Мінфіну залишилося тільки зобов'язати всіх платити за споживання повітря».

«А якщо немає зарплати, з чого тоді податок платити? - каже Наталя. - Нехай спочатку нададуть робочі місця і гідні зарплати, що б було що в податкову відраховувати»

Також читайте: