Скільки дітей народилося в Харкові з початку війни (фото, відео)

952
Незламні навіть у важкий час кохають і народжують.


Кажуть, козацький ген є в кожного українця, адже в наших жилах тече кров славетних запорожців. Віримо, наш рід — був, є і буде: і вчора, і завтра.

Під час війни ми ще більше відчули жагу до життя. До речі, за час війни GX неодноразово розміщав пости про незламних закоханих.







Тисячі пар одружилися під час війни.

За статистикою Департаменту охорони здоров'я міської ради, з початку війни в Харкові народилося 3580 дітей. 

Тільки в період з 2 по 8 листопада народилася 51 дитина: 27 - хлопчиків та 24 - дівчинки. 

Але є і сумні цифри... Країна-терорист росія вбила понад 504 дитини в Україні, майже 1100 поранені, понад 19500 опинилися в лапах ворога і були вивезені рашистами з країни. 

Як повідомляють у поліції, росія в Харківській області за час війни вбила щонайменше 79 дітей, ще 88 вважаються зниклими безвісти.

Взагалі за час повномасштабного вторгнення рф, на Харківщині загинули 2244 цивільних: 1346 чоловіків, 819 жінок, 79 дітей.

Під час війни День захисту дітей став Днем захисту Пам'яті про тих, хто назавжди залишився дитиною (подробиці у новині GX).

Нагадаємо, до Дня вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, в саду Шевченка відкрили памʼятник з двома маленькими янголам. До його підніжжя майже щодня несуть іграшки, свічки та квіти. Тільки нещодавно, 6 жовтня, російські окупанти вбили 10-річного хлопчика і його бабусю, а його 11-місячний брат опинився в лікарні разом із батьками.


Кожен раз під виття сирен біля памʼятника застигає серце...

Але віримо - #УкраїнаПереможе! #РазомМиСильні!

Фото та відео: GX, Наталія Бойченко

Читайте також: