Перелітні птахи, або Як депутати змінюють партії

2555
Напередодні чергових виборів багато партій поповнюють свої лави за рахунок представників інших політичних сил.


Не секрет, що в гонитві за владою і особистою вигодою політики охоче співпрацюють з представниками різних партій, у тому числі і своїми опонентами.

Так, днями депутат Харківської обласної ради Олександр Давтян очолив міську організацію партії «Блок Петра Порошенка». За його призначення на цю посаду депутати проголосували одноголосно. Цікаво, що раніше Олександр Давтян був представником іншої партії - «Фронт змін», яку очолював нинішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

До речі, однопартійцями Яценюка стали і багато колишніх соратників Юлії Тимошенко. Зокрема, в рядах прем'єрського «Народного фронту» числиться міністр МВС, екс-губернатор Харківської області Арсен Аваков.

Почем рюкзачки для народа, или Попросят ли Авакова на выход

У березні минулого року в українському політикумі з'явилась нова партія - «Відродження», членами якої стали кілька колишніх представників Партії регіонів. Зокрема, співголовами партії стали екс-регіонали Віталій Хомутинник і Валерій Писаренко.

Також в рядах «Відродження» - колишні члени ПР, які представляють Харківщину, Дмитро Святаш, Володимир Кацуба, Віктор Остапчук та Олександр Біловол.

Кто на что учился

Змінив кілька партій і нинішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Так, на парламентських виборах в 2007 році він пройшов у парламент у складі блоку «Наша Україна - Народна самооборона». Проте в грудні 2012 року Яценюк став членом партії «Батьківщина», і навіть очолив у парламенті фракцію цієї політсили.

Найцікавіше складалася політична кар'єра Президента України Петра Порошенка. До того, як зайняти крісло глави держави, Порошенко змінив кілька політичних сил. Спочатку він був членом Соціал-демократичної партії України (об'єднаної). У 2000 році Порошенко створив незалежну лівоцентристську фракцію «Солідарність», а роком пізніше став одним із засновників Партії регіонів. А через деякий час Петро Олексійович перейшов на бік політичних опонентів, вступивши в блок «Наша Україна».

Після тривалих поневірянь по різних партій і президент, і прем'єр створили власні політичні сили.

Фото: variant.tomsk.ru

Також читайте: