Громадських обвинувачів винищили на корені

2856
Петро Порошенко ветував закон про інститут громадського звинувачення.


Глава держави повернув до парламенту проголосований народними депутатами в травні законопроект № 1165 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення ролі громадянського суспільства в боротьбі з корупційними злочинами».

За что гарант обиделся на чекиста. Лучшие версии

Раніше в стінах парламенту автор законопроекту Андрій Кожем'якін пояснював, що впровадження інституту громадського обвинувача дозволить притягати до відповідальності лише посадові особи, які перебувають на державній службі. Як зазначав Кожем'якін, громадським обвинувачем може бути будь-який громадянин України.

Однак президент не схвалив введення інституту громадського звинувачення. На думку глави держави, підхід до збору та оцінки доказів, запропонований у законопроекті, суперечить низці конституційних гарантій і створює загрозу нацбезпеці.

«Права, надані законом, спричиняють ризики порушень Конституції і законів України, погіршення ситуації з дотриманням прав і свобод людини в державі, створюють загрозу національній безпеці, що нівелює потенційний позитивний ефект від прийняття документа», - зазначив президент.

Як підкреслив Порошенко, те, що на громадського обвинувача фактично покладаються повноваження прокурора, є неприпустимим.

Фото: vchasnoua.com

Також читайте: