Ціни продовжують зростати, а зарплати підвищувати не збираються

2936
Споживчі ціни на Харківщині неухильно продовжують підвищуватися.


У травні ціни продукти харчування та безалкогольні напої зросли в ціні на 3%. Про це повідомили в Головному управлінні статистики в Харківській області.

Зокрема, в два рази подорожчали білокачанна капуста, морква та цибуля, зросла на чверть вартість яблук і буряка. Ростуть в ціні лимони і сіль.

Зубы проверили: сцепка нормальная

Також стали дорожчими чай, кава, яйця, спеції, шоколад: на них ціни зросли на 3,3-11,7%. молочна продукція і фруктові соки подорожчали на 1,8-8,7%, а жива і охолоджена риба - на 7,5%.

Крім того, зросли в ціні товари побутової хімії (на 8,5%), зошити та книги (більш ніж на 7%), велосипеди (на 4,2%), матеріали для утримання та ремонту житла, товари особистої гігієни (на 2,5-3,7%).

Крім цього з 1 травня зросли тарифи на гарячу (57,3%) і холодну (на 8,2%) воду, а також послуги водовідведення (на 4,2%).

Зачем проверять тарифы, если пересматривать их не будут

Також подорожчали і послуги, що надаються населенню. Зокрема, майже на третину збільшилася вартість проїзду приміським поїздом, на 20% подорожчали поштові послуги, на 6,3% - медичні консультативні послуги, на 4,5% - послуги санаторно-курортних установ.

При цьому глава Міністерства фінансів Наталія Яресько заявила, що в Україні немає грошей на індексацію соціальних виплат і зарплат.

«Для цього немає коштів. Я дуже хочу якомога швидше індексувати соціальні виплати, ми розуміємо важливість підтримки громадян. Але реального профіциту бюджету немає», - зазначила Наталія Яресько.

Також вона повідомила, що зараз Мінфіну потрібно шукати додаткове фінансування для незапланованих потреб Міноборони, а також для реалізації положень законів про судоустрій та про державну службу. Крім того, підвищення імпортного ПДВ у зв'язку з девальвацією також вимагає збільшення обсягів його відшкодування, на що в Мінфіні теж не розраховували.

Министр Яресько спорит со статистикой

«Поки ми не вирішимо ці питання і не знайдемо додаткові джерела надходжень, доти будемо не готові проводити індексацію раніше, ніж це передбачено. Коштів у держави немає», - підкреслила Наталія Яресько.

Фото: actualitati.md

Також читайте: