У звільненому Ізюмі підняли державний прапор. Так буде в кожному українському місті й селі - Зеленський (фото)

5227

Сьогодні на Харківщині у звільненому українськими десантниками місті Ізюм підняли державний прапор. На цій урочистій церемонії був присутній Президент України Володимир Зеленський.

«Раніше, коли ми дивилися вгору, завжди шукали синє небо. Сьогодні, коли дивимося вгору, шукаємо тільки одне – прапор України. Наш синьо-жовтий уже майорить у деокупованому Ізюмі. І так буде в кожному українському місті й селі. Рухаємося лише в одному напрямку – вперед і до перемоги», - йдеться у повідомленні на телеграм-каналі Президента.

Нагадаємо, вперше після окупації над Ізюмом український прапор замайорів 10 вересня 2022 року. Під час окупації росіяни вбили щонайменше 1 000 ізюмчан, 80% міста зруйновано. 

Місто Ізюм російські війська  окупували 1 квітня 2022 року. У цьому їм допомогли місцеві зрадники країни. Представник Ізюмської міськради Максим Стрельник: «26 березня 2022 року місцеві зрадники провели російських окупантів до Південної частини міста, що, у свою чергу, призвело до повного блокування шляху доставки гуманітарної допомоги до Ізюму та евакуації городян». 

У квітні 2022 року в окупованому Ізюмі залишалося близько 20 тисяч людей.

 Галина Половик 

Читайте також: