Європейський Союз шокований масовими похованнями під Ізюмом - заява Борреля

5926

Голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель засудив звірства російських військових в Ізюмі на Харківщині і закликав притягнути до відповідальності політичне керівництво Росії.

Він заявив, що Європейський Союз глибоко шокований виявленими українською владою масовими похованнями з більш ніж 440 тілами в Ізюмі, місті, нещодавно звільненому від вторгнення російських військ, йдеться у повідомленні на сайті ЄС

«Ми рішуче засуджуємо ці звірства, - йдеться у заяві. - Агресивна війна Росії проти України залишає за собою кривавий та руйнівний слід по всій Україні. Тисячі мирних жителів уже вбиті, ще більше піддані тортурам, переслідуванням, сексуальним домаганням, викраденням чи насильницькому переміщенню. Ця нелюдська поведінка російських військ за повного ігнорування міжнародного гуманітарного права та Женевських конвенцій має бути негайно припинена».

Нагадаємо, під Ізюмом на Харківщині 15 вересня 2022 року виявлено масове поховання людей – цивільних і військових – понад 445 могил.

16 вересня 2022 року розпочалася термінова ексгумація тіл. Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія є найбільшим джерелом тероризму у світі,  і зкликав світ визнати цей  факт.

ЗМІ: ООН відправляє місію в Ізюм: Команда моніторингового агентства ООН з прав людини якнайшвидше вирушить до деокупованого Ізюма, де після звільнення від російських окупантів знайшли масові поховання.

Галина Половик

Читайте також: