Світ має побачити, що залишила після себе російська армія. Зеленський про масові поховання на Харківщині (фото, відео)

6091

Росія стала найбільшим джерелом тероризму у світі, - заявив Президент України Володимир Зеленський 16 вересня у своєму відозверненні.

Він закликав світ визнати цей факт, нагадавши про масові поховання убитих і замордованих громадян України під Ізюмом на Харківщині.

 «Сьогодні світ має побачити, що залишила після себе російська армія. Понад 400 могил у лісі біля Ізюма. Ми ще точно не знаємо, скільки там тіл… Росія вже стала найбільшим джерелом тероризму у світі. Жодна інша терористична сила не залишає по собі стільки смертей. Це треба закріпити юридично. Світ має діяти. Необхідно визнати Росію державою – спонсором тероризму», - сказав президент.

Нагадаємо, на Харківщині у лісосмузі поблизу міста Ізюма знайшли масові поховання. 

Після звільнення міста Ізюмської міської ради Максим Стрельніков заявив, що щонайменше 1 000 цивільних жителів Ізюма загинула за час російської окупації.

В місті Ізюмі на Харківщині російські війська під час окупації обладнали катівню, де вибивали свідчення у місцевих жителів, - розповів Уповноважений Верховної Ради з прав людини в Україні Дмитро Лубинець 16 вересня 2022 року.

Галина Половик

Читайте також: