Під обстрілами і по льоду. Як відновлювали електропостачання в селах на Харківщині

1862

Фахівці АТ “Харківобленерго” відновили електропостачання для мешканців майже 10 населених пунктів Чугуївського району, знеструмлених внаслідок ворожого обстрілу 31 грудня 2022 року. Тоді пошкоджень зазнала високовольтна лінія 110 кВ біля міста Вовчанська, яка живить 10 трансформаторних підстанцій.

Про це розповіли в пресслужбі АТ "Харківобленерго", посилаючись на начальника Харківського високовольтного району електричних мереж (ХВРЕМ) Олександра Гануса. За його словами, бригада двічі потрапляла під обстріли, намагаючись відновити цю лінію, але так і не вдалося. 

"Тому було вирішено відновлювати іншу пошкоджену раніше високовольтну лінію, яка іде через річку Сіверський Донець, і підключати споживачів вже через неї. Це було складне завдання, адже в місці, де проходить ця лінія, дуже стрімка течія. Нам пощастило: вдарили морози, і річка замерзла. Завдяки цьому ми змогли перейти водну перепону та провести роботи із відновлення", - розповів Ганус.

Перед тим, як энергетики почали ремонтні роботи, територію перевірили працівники ДСНС. Сапери знайшли декілька розтяжок.

Наразі споживачі восьми сіл - Артемівки, Мартової, Нового Бурлука, Базіліївки, Юрченкового, Білого Колодязя, Приколотного, Хотімлі - зі світлом.

Нагадаємо, харківські енергетики повністю відновили електропостачання в село Молодова Старосалтівської громади на Харківщині, що в 20 км від російського кордону. 

У січні 2022 року фахівці Золочівського району електричних мереж (РЕМ) АТ «Харківобленерго» повністю відновили електропостачання в деокуповане  село Макарове, розташоване за чотири кілометри від російського кордону.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

 

Галина Половик

Читайте також: