На Харківщині першими до тепла підключили лікарні. Як обігріватимуть будинки на деокупованих територіях

1895
До 5 листопада запустять 11 відремотованих після обстрілів котелень.

На Харківщині усі лікарні та медичні заклади підключають до системи опалення. Також почали подавати тепло у житлові будинки області.

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, наразі  підключпено до тепла "абсолютно невеликий відсоток", але теплоносії подаються за графіком. 

Голова області також сказав, що до 5 листопада планують запустити 11 відбудованих котелень, які постраждали внаслідок російських обстрілів.

"Частково вони вже відновлені та планово розпочнуть свою роботу", - сказав Синєгубов.

Однак, ситуація з опаленням на деокупованих територіях залишається складною.

Наприклад, в Ізюмі з 24 котелень вціліли тільки 6. Тож у таких ситуаціях, за словами начальника ХОВА, кожен будинок буде індивідуально опрацьовуватися, щоб його оптимально забезпечити опаленням.

Нагадаємо, у Харкові 15 жовтня стартував опалювальний сезон. У лікарні міста уже подали тепло. 

На Харківщині  розпочався опалюваний сезон на Покрову, 14 жовтня. Голова ХОВА Олег Синєгубов підписав розпорядження, яким рекомендовано місцевим органам влади розпочати подавати тепло в будинки, якщо середньодобова температура знизиться до 8 і нижче градусів протягом трьох діб.

У місті Первомайському на Харківщині опалювальний сезон обіцяють розпочати з 1 листопада. У місті Лозова також не поспішають опалювати будинки - чекають, коли середньодобова температура знизиться нижче восьми градусів.

Харківські тепловики просять жителів міста самовільно не підключати будинки до системи опалення, інакше можуть виникнути аварійні ситуації.

Галина Половик

Читайте також: