Золотий дубль регбістів, передсезонна бронза хокеїстів і забіги

2541
«ГХ» - про найцікавіше з життя харківських та українських спортсменів за минулий уїк-енд.

«Золотий дубль» харківських регбістів

Регбійний клуб «Олімп» під керівництвом Вадима Колишкіна в Хмельницькому став володарем Кубка України з регбі-7 серед колективів української Суперліги.

На шляху до фіналу наші земляки впевнено впоралися в підгрупі з суперниками з одеської «Академії» (43:0) і «Рівне-ДЮСШ-4» (58:0), потім у півфіналі вони здолали ще один колектив з Одеси «Лідерс» ( 21:7).

У вирішальному матчі турніру «Олімпу» протистояли господарі з хмельницького клубу «Еволюшн Севенс». Поєдинок завершився з рахунком 24:5 на користь хлопців Колишкіна. Взявши Кубок, регбісти «Олімпу» поклали в нього золоті медалі чемпіонату країни з регбі-7, які були виграні ними раніше.

Крім того, харків'янин Олег Косарєв став кращим бомбардиром фінального раунду розіграшу Кубка України.

«Металіст» до аутсайдерів, «Геліос» - до лідерів

У футбольних чемпіонатах України серед клубів Прем'єр-ліги та Першої ліги команди баражують в межах екватора першого кола. Елітні колективи зустрічами 7-го туру впритул підібралися до середини. Харківський «Металіст» на своєму полі приймав «Шахтар» з Донецька.

Для «гірників» зустріч у Харкові стала останньою репетицією перед стартом у груповому турнірі Ліги чемпіонів. Нагадаємо, у вівторок їх чекає випробування мадридським «Санта Бернабеу» і, власне, «Реалом» з Кріштіану Роналду. Проба сил команди Мірчі Луческу перед іспанським «іспитом» завершилася для харків'ян форменим приниженням - «Шахтар» переміг 5:0, забивши два голи до перерви і три після нього. Перша третина матчу пройшла без голів, а останні 30 хвилин поєдинку вихованці Олександра Севідова грали вдесятьох - з поля був видалений Рижук.

Програвши, «Металіст» скотився на десяте місце в таблиці, маючи в активі 7 очок. Позаду «Олександрія» (5 очок), «Олімпік» (4), «Чорноморець» і «Металург» Запоріжжя (по 2) і ... Перша ліга.

А в ній на першому плані продовжує перебувати харківський «Геліос». Команда Сергія Сізіхіна в поєдинку 8-го туру гостювала в Полтаві в однойменного клубу і досягла нічиї 0:0. Втім, мирова пішла більше в актив господарів поля, але ніяк не «сонячних», які могли відвезти додому і перемогу.

На початку другої частини першого кола першості «Геліос» з 14-ма набраними очками ділить 4-5 позиції з «Черкаським Дніпром». Лідирує київське «Динамо-2» (17 очок).

«Витязь» став третім на Donbass Open Cup-2 015

Харківський хокейний клуб «Витязь» замкнув трійку призерів у передсезонному турнірі, який завершився в Дружківці. У стартовому поєдинку підопічні Віталія Литвиненка зазнали розгромної поразки від «Кременчука» (0:8). Реабілітувалися вони за невдачу перемогою над «Білим Барсом» з Білої Церкви - 4:1. Однак після цього «витязі» поступилися господарям турніру з «Донбасу» (2:8).

Такі результати принесли харків'янам третє місце в таблиці і, згідно з регламентом, вони були змушені провести з «Білим Барсом» стиковий поєдинок за бронзову позицію. І друга на Donbass Open Cup зустріч з білоцерківцями знову принесли харків'янам успіх - 6:2.

Переможцем же турніру став «Донбас», який розбив у фіналі «Кременчук» з рахунком 6:0.

Казбан і Донченко - тріумфатори «Strong Run»

Відразу 71 учасник (60 - чоловіків і 11 - жінок) взяли участь у масштабному фестивалі бігу «Strong Run». За два дні бігуни подолали шість різних дистанцій загальною протяжністю близько 60 км. Спочатку був забіг на 1 км в парку імені Горького, потім гірський біг на 14 км в Лісопарку, а також забіг на 10 км вночі з ліхтариками. Другий день склали забіги на 4 км навколо парку імені Горького, на 5,5 км у селі Черкаська Лозова по трасі, де проходять авто- і мотогонки, і фінальний відрізок - 25 км уздовж Білгородського шосе і в лісі.

Серед чоловіків поза конкуренцією виявився Артем Казбан. Він переміг на всіх дистанціях, за винятком останньої - на 25 км. У ній його випередив Дмитро Пожевілов, який посів друге місце в загальному заліку. Сумарний час переможця - 3 години 32 хвилини 51.91 секунди. Пожевілов показав час 3 години 34 хвилини 01.50 секунди. Третім став Андрій Дещенко (3 години 52 хвилини 06.76 секунди).

Серед жінок не виявилося рівних Ользі Донченко. Її сумарний переможний час - 4 години 25 хвилин 08.08 секунди. Другою фінішувала Олександра Гришина (4 години 38 хвилин 11.05 секунди), третьою - Марія Митрофанова (5 годин 01 хвилина 58.41 секунди).

Бігли на шпильках «в Європу»

У саду імені Шевченка був проведений щорічний «Забіг на шпильках». Взяти участь у змаганні бажання виявили 30 дівчат у віці від 18 років і старше. Довжина забігу становила 45 метрів. Основних умов для учасниць було три: по-перше, взуття на підборах-шпильці не нижче 9 см, а завтовшки не менше 3 см, а по-друге, верх одягу в рожевих тонах.

До фінішу добігли не всі: деякі падали на асфальт, а в декого туфлі злітали з ніг. Більш досвідчені учасниці закріплювали взуття на ногах за допомогою скотча.

Кращий результат показала Дар'я Піжанкова. Від оргкомітету «Забігу на шпильках» вона отримали головний приз - туристичну путівку до Європи.

Також читайте: