«Юність» творить історію, волейболісти творять шлях до Кубка

1928
«ГХ» - про найцікавіше в житті харківських спортсменів за минулий уїк-енд.


Історичний успіх хокеїстів

Здійснилося! Молодіжний харківський клуб «Юність» взяв свої перші в історії залікові очки в чемпіонаті України. Чергові календарні поєдинки підопічні Валерія Пляшечник проводили в Києві з «Компаньйоном».

Серйозний настрій харків'ян на позитивний для себе результат у протистоянні ледь не приніс свої плоди вже в першій грі. По ходу матчу вони вели в рахунку 3: 1, а потім 4: 3, але до завершення основного часу зустрічі перевага не втримали - нічия 4: 4. Овертайм голами не порадував, а в серії післяматчевих буллітів єдиний точний кидок "компаньйона" Шаха вирішив результат поєдинку на користь господарів льоду.

Зате через добу тінейджери «Юності» свого таки добилися і взяли реванш у киян. Після 1: 3 по закінченні двох періодів в третій 20-хвилинці харків'яни зіграли практично ва-банк і перевернули гру з ніг на голову. Гол і пас від Алексаняна-Петровича, а також точні кидки Лісіна та Олійника дозволили хлопцям Пляшечник повісті 4: 3. Добившись переваги, вони розслабилися і поплатилися пропущеної шайбою - 4: 4. На щастя, в додатковому періоді точний кидок Олійника приніс «Юності» заслужену перемогу. 5: 4!

На жаль, харківський "Витязь" на своєму льоду на щось подібне в іграх з "Кременчуком" не розщедрився. Першу гру команда Віталія Литвиненка програла з рахунком 2: 5, а в повторній, проваливши другий період, вона зазнала розгромної поразки 1: 9.

У турнірній таблиці чемпіонату країни лідирує столичний «Дженералз» (25 очок). Далі йдуть «Кременчук» (24) і «Донбас» (23). «Витязь» (12) - п'ятий, «Юність», маючи три бали, як і раніше на останньому восьмому місці.


«Залізничники» -волейболісти рвуться до Кубка


Завершилися ігри першого етапу розіграшу Кубка України серед чоловічих команд. Боротьбу в ньому повели відразу чотири харківських колективу на чолі з чинними володарями трофея з «Локомотива». Після стартового етапу представництво Першої столиці скоротилася вдвічі, але не обійшлося без сенсації.

У Дніпропетровську несподівано «вистрілила» друга команда «залізничників». У ключовій зустрічі вона вирвала на тай-брейку перемогу у земляків з «Юракадемії» (3: 2), яка в національному чемпіонаті на пару з «Локомотивом» стартувала з шести перемог. Таким чином, "Локомотив-ХДВУФК №1" і місцевий «Дніпро» кваліфікувалися в наступний етап, а «юристи» припинили боротьбу.

Вибула з розіграшу Кубка країни і друга команда «Юракадемії». У Хмельницькому вона програла всі три поєдинки і зайняла останнє місце в квартеті. Однак занести собі в актив «Юракадемія-2» може перемоги у двох партіях.

І нарешті, в групі, яка з'ясовувала стосунки в Чернігові, повністю домінував «Локомотив». Три впевнені перемоги по 3: 0 над «Бахмутом» з Артемівська, а також місцевими «Буревісником-ШВСМ» і «Педуніверситетом-ШВСМ», принесли команді Юрія Філіппова легку путівку в наступний етап.

100% -ві футзалісти

Футзальний клуб «Локомотив» продовжує свою переможну ходу у національному чемпіонаті. У домашньому поєдинку сьомого туру «залізничники» приймали «Кардинал-Рівне».

Вже до результату четвертої хвилини матчу хлопці Євгена Ривкіна забили два м'ячі, а пропустили один. Такий результат тримався до 25-ї хвилини, поки рівняни не відновили паритет у рахунку. До честі футзалістів «Локомотива», через хвилину вони повернули все на круги свою - гол Овсянникова знову вивів харків'ян вперед. 3: 2.

Сталий на цей раз рахунок зберігся до фінальної сирени і приніс «залізничникам» шосту перемогу в шести проведених поєдинках. Зі 100% -ми 18-ма набраними очками "Локомотив" посідає перше місце. Стільки ж балів і у львівської «Енергії», але вона провела на одну гру більше.

Також читайте: