Волейбольне дербі та десятий фінал "Олімпу"

2064
«ГХ» підібрав найцікавіші події найближчих днів.


Волейбол

Чемпіонат України. Суперліга

6-7 листопада. Харків. Спорткомплекс Національної юридичної академії. Початок - о 16:00 (6-го) і 12:00 (7-го).

"Юракадемія" Харків - "Локомотив" Харків



Харківське волейбольне дербі - це завжди напружено, цікаво і захоплююче. Так, часом, такі ігри бувають не надто драматичні й дають очікуваний результат, але дорікнути хоч в чомусь гравців команд по завершенні зустрічей немає ніяких причин.
"Залізничники" - діючі чемпіони країни, "юристи" володіють "бронзою". Поточний сезон земляки почали на переможному марші, взявши в чотирьох зіграних зустрічах по чотири перемоги.

Як наслідок, вони є лідерами національного чемпіонату.

Не на боці "Юракадемії" статистика останніх зустрічей з "Локомотивом". У десяти очних іграх "залізничники" добилися десяти перемог, віддавши своїм принциповим візаві лише дві партії. Це розгромний рахунок! Але можна не сумніватися, що "юристи" під стінами рідного спорткомплексу постараються скорегувати ці цифри в кращу для себе сторону вже в найближчих поєдинках.

Хокей

Euro Ice Hockey Challenge.

6-8 листопада. Галац (Румунія)



Чемпіонат України з хокею взяв паузу в інтересах національної збірної команди України. У прийдешній уїкенд її чекає виступ у престижному турнірі Euro Ice Hockey Challenge, або простіше кажучи - Єврочелленджі. Вояж збірної України в Румунію цікавий тим, що в майбутніх іграх відбудеться дебют на тренерському містку колективу Олександра Савицького.

Що стосується опонентів "синьо-жовтих", то склад учасників турніру неодноразово змінювався. Україна, Румунія і Нідерланди свою участь підтвердили ще у вересні. А ось четвертий учасник визначився лише недавно. Хорватія, Литва і Великобританія з різних причин не змогли підтвердити свою участь, тому Федерація хокею Румунії повідомила, що виставить дві місцеві команди. Правда, в якому вигляді буде представлена друга румунська команда, невідомо. Розглядається варіант, що це може бути другий склад національної збірної, а може - збірна клубів.

Регбі

Чемпіонат України. Суперліга

7 листопада. Одеса. Центральний стадіон. Початок - 14:00.

"Кредо-+1963" Одеса - "Олімп" Харків



Південна Пальміра прийме першу зустріч фінальної серії чемпіонату України. У ній в десятий раз поспіль (!!!) зійдуться харків'яни з "Олімпу" і одесити з " Кредо-1963". Фаворитами є харків'яни, який десять останніх років володіють національним "золотом".
Рік тому - восени 2014-го - підопічні Валерія Кочанова перемогли в Одесі (17:9), а в рідних стінах поступилися 18:20. Цього їм цілком вистачило для чергової перемоги в чемпіонаті. Як воно буде цього разу, поживемо-побачимо.
Гру-відповідь у Харкові "Олімп" і "Кредо-1963" проведуть 14 листопада.

Футбол

Чемпіонат України. Перша ліга

7 листопада. Черкаси. Спорткомплекс "Академія Спорту". Початок - 13:00.

"Черкаський Дніпро" Черкаси - "Геліос" Харків



"Сонячних" харків'ян чекає непросте випробування на полі "Черкаського Дніпра". Черкащани хоч і дебютанти поточного сезону у Першій лізі, але у рідних стінах жодних авторитетів не визнають - сім перемог у семи зіграних матчах при різниці м'ячів 17-4. Не дивно, що з таким домашнім "уловом" вони займають третю позицію в турнірній таблиці (27 очок).

"Геліос" йде на шостому місці, маючи 22 бали. До всього іншого, команда Сергія Сізіхіна пережила не найвдаліший жовтень, коли в чотирьох матчах вона домоглася двох нічиїх при двох поразках. Так, ще і в розіграші Кубка країни "сонячні" повторно програли луганській "Зорі" (1:3) і вибули з боротьби.

Футбол

Чемпіонат України. Прем'єр Ліга

7 листопада. Львів. Стадіон "Україна". Початок - 17:00.

"Карпати" Львів - "Металіст" Харків


Візитом до столиці Західної України гравці "Металіста" відкриють програму ігор другого кола національного чемпіонату. Першу його половину підопічні Олександра Севідова провели, м'яко кажучи, погано: набравши 9 очок, вони посідають третє з кінця таблиці місце, тобто - 12-е. У проведених матчах харків'яни добилися шести нічиїх при лише одній перемозі. Але єдиний свій виграш вони взяли в домашньому матчі з ... "Карпатами". Справа була 18 липня, а гра відбулася в рамках 1-го туру чемпіонату. З тієї пори "металісти" три з половиною місяці обходяться без перемог.
У "Карпат" турнірні справи йдуть краще: вони на сьомому місці (16 очок) з п'ятьма перемогами в активі. Трьох виграшів "біло-зелені" добилися в рідних стінах, перегравши "Сталь" з Дніпродзержинська (1:0), одеський "Чорноморець" (4:0) і запорізького "Металурга" (1:0). Буде реванш, або ж "Металіст" зможе перервати свою 11-матчеву серію ігор без перемог?

Також читайте: