У пошані біг і автотріал

4023
«ГХ» підібрав найцікавіші події прийдешнього спортивного уїк-енду.

Легка атлетика (біг)
Family Open Run Day
17 жовтня. Парк імені Горького. Початок - о 10:00.


Організатори бігового змагання Kharkiv Grand Prix напередодні проведення фінального етапу City Run (31 жовтня) продовжують "розігрів" учасників серією безкоштовних тренувань під назвою Family Open Run Day.

Тренерами на заході виступають майстер спорту міжнародного класу, учасниця Олімпіад в Пекіні (2008) та Лондоні (2012), а нині тренер із загальної фізичної підготовки харківського футбольного клубу "Геліос" Юлія Кревсун, майстер спорту з марафону, багаторазовий призер і переможець всеукраїнських та міжнародних змагань Тетяна Вернигор і майстер спорту, сертифікований дитячий тренер з легкої атлетики Наталія Поліванов.

Дане тренування, що включає в собі забіги на 5 і 7.5 км, стане другою за рахунком. Всього, нагадаємо, відбудеться три подібні забігу.

По завершенні заняття серед учасників Family Open Run Day будуть розіграні пам'ятні сувеніри з 1-го і 2-го харківських міжнародних марафонів. Крім цього, всі відвідувачі свята отримають можливість зареєструватися зі знижкою на заключний етап серії Kharkiv Grand Prix - City Run.


Автоспорт
"Пісочин тріал"
17 жовтня. Пісочин. Початок - о 10:00

На околиці Харкова відбудеться уже традиційний автомобільний фестиваль для позашляховиків. Власникам "всюдиходів" належить долати найскладніші перешкоди на коротких дистанціях. Це дасть можливість глядачам отримати масу задоволення від роботи техніки, уважно розглянути машини, їхні можливості та інше. Загалом, це буде дійство для справжніх гурманів автоспорту.

Змагання будуть супроводжуватися шоу-програмою, живою музикою, а також уявленням автомобільних і туристичних експозицій партнерів фестивалю.

Хокей
Чемпіонат України
17 жовтня. Харків. "Айс Холл" (ТРЦ "Дафі"). Початок - о 20:00.
"Витязь" Харків - "Донбас" Донецьк
17 жовтня. Біла Церква. Арена "Білий Барс". Початок - о 13:00.
"Білий Барс" Біла Церква - "Юність" Харків


Харківські "витязі" чекають у гості одного з лідерів і фаворитів поточного чемпіонату країни. У "Донбасу" зараз завдання: не відпустити вперед своїх головних конкурентів з "Дженералз". Щоб цього не сталося, донеччанам треба грати в Харкові виключно на перемогу.

Навряд чи "Донбас" реально по зубах хлопцям Віталія Литвиненка. Але добре попсувати нерви супернику вони можуть. До того ж, щоб розраховувати на більш комфортне місце в таблиці ближче до її вершини, "Витязю" очки ой як необхідні.

А ось молоді з "Юності" належить скласти черговий іспит. У всіх попередніх матчах чемпіонату підопічні Валерія Пляшешніка своїм опонентам поступилися, але в деяких поєдинках показали досить-таки змістовну гру. На жаль, поки "Юність" виступає з нулем набраних очок. З надією на поповнення свого багажу команда і відправиться в Білу Церкву.


Футбол
Чемпіонат України. Прем'єр Ліга
18 жовтня. Київ. Стадіон УТК імені Баннікова. Початок - о 14:00.
"Олімпік" Донецьк - "Металіст" Харків



"Металіст" належить битися, напевно, з найбільш непередбачуваною командою всього чемпіонату. "Олімпік" знаходиться в таблиці нижче харків'ян. Вони з 9-ма набраними очками займають дев'яте місце, а донеччани, маючи 7 пунктів, розташовуються на 12-му місці. Незважаючи на таку скромну висоту, гравці "Олімпіка" в передостанньому своєму матчі здорово поганяли "Шахтар" (вели по ходу гри з рахунком 2: 1, але поступилися 2: 3, пропустивши два голи на останніх хвилинах), а потім в Запоріжжі розбили в пух і прах місцевий "Металург" (3: 0).

До нещастя, наставник "Металіста" Олександр Севідов буде позбавлений можливості задіяти у поєдинку всіх найсильніших своїх гравців: дискваліфіковані Довгий і Рудика.

Масла у вогонь протистояння може підлити те, що остання очна зустріч цих команд в кінцівці попереднього чемпіонату перебувала (і, напевно, перебуває досі) під підозрою через заздалегідь відомого результату ("Олімпік" тоді переміг 2: 1, пропустивши гол з пенальті вже в компенсований час матчу).


Футбол
Чемпіонат України. Перша ліга
18 жовтня. Кривий Ріг. Стадіон "Металург". Початок - о 15:00
"Гірник" Кривий Ріг - "Геліос" Харків


"Сонячні" ніяк не отримають від Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу свої законні три очки за неявку до Харкова "Ниви" з Тернополя. Виходячи з цього, вони з 17-ма очками займають тільки сьоме місце в турнірній таблиці. Реально ж команда Сергія Сізіхіна ділить 4-6 позиції з "Черкаським Дніпром" і "Динамо-2" з Києва. Попереду знаходиться "Гірник" (22 очки). Це означає, що в Кривому Розі гравців "Геліоса" чекає битва за шість очок, адже перемога необхідна обом командам.

Не на боці харків'ян буде втрата змагального ритму, адже попередній тур вони пропускали через перенесення матчу з маріупольським "Іллічівцем" на більш пізній термін. Без серйозної ігрової практики "Геліос" вже два тижні.

Також читайте: