Україна - найкраща серед третіх

2342
Чоловіча футбольна збірна України продовжує боротьбу за путівку на Євро-2016.

У черговому матчі кваліфікації чемпіонату Європи 2016 року, який наступного літа відбудеться у Франції, підопічні Михайла Фоменка грали в Жиліні зі збірною Словаччини. Для реального продовження боротьби за потрапляння в дует лідерів своєї групи українцям необхідна була тільки перемога. Виграш дозволив би "синьо-жовтим" обійти словаків в таблиці, і на пару з командою Іспанії продовжити шлях до квитків на Євро-2016.

Гра на полі стадіону з красивою назвою "Під Дубнем" завершилася внічию - 0:0. Після фінального свистка словаки бурхливо раділи досягнутому результату, адже він практично гарантував їм потрапляння до фінальної частини чемпіонату Європи.

Українці ж до другого місця в групі вже навряд чи дотягнутися (до першого, тим більше). Їм залишилася боротьба за першість серед збірних, що посядуть треті місця в своїх групах. Нагадаємо, найкраща команда даного рейтингу безпосередньо кваліфікується у Францію, а інші збірні зіграють у плей-офф за чотири путівки.

Поки збірна України лідирує серед третіх команд кваліфікації Євро-2016. В активі дружини Фоменко без урахування матчу зі збірною Македонії, яка на даний момент посідає останнє місце в групі С (ігри з аутсайдерами в розрахунок не беруться), 13 очок. Далі йдуть Хорватія та Угорщина (12 очок), Албанія (11 очок), Швеція, Ірландія, Словенія (9 очок) Ізраїль (7 очок) і Туреччина (6 очок).

У передостанньому матчі групової стадії відбору українці 9 жовтня зіграють у гостях з македонцями, потім 12-го жовтня приймуть на своєму полі збірну Іспанії.

Також читайте: