Тренер із Харкова досягла успіху серед колег

3763

Наставниця жіночого футбольного клубу «Житлобуд-1» Валентина Котик визнана найкращим тренером у жіночому футболі України за підсумками 2021 року.

Титулу MVP (найціннішого «гравця») у тренерському цеху країни 43-річну уродженку Вовчанська району Харківської області удостоєно на думку колег. Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу вдруге в історії назвало найкращого тренера жіночого футболу. Нею і стала Валентина Котик.

Перемогу харківській наставниці забезпечили досягнення її вихованок – футболісток «Житлобуду-1». Нагадаємо, у сезоні 2020/2021 підопічні Котик стали чемпіонками України, а також були фіналістками розіграшу Кубка країни. До того ж, у другій половині 2021 року «житлобудівки» досягли історичного результату у групі європейської Ліги чемпіонів УЄФА. Вони не лише вперше в історії всього українського жіночого футболу змогли пробитися до основного раунду чемпіонського турніру, а й посіли у своїй групі третє місце. Також «Житлобуд-1» завершив на другій позиції у турнірній таблиці першу частину поточного національного чемпіонату сезону-2021/2022.

Друге місце у реєстрі Всеукраїнського об'єднання тренерів з футболу посіла головний тренер харківської команди «Житлобуд-2», а також колишня наставниця національної збірної України Наталія Зінченко. У сезоні-2020/2021 вона з підопічними по клубу виграла Кубок України та «срібло» національного чемпіонату. Крім цього, «Житлобуд-2» зараз є одноосібним лідером нинішнього чемпіонату України.

Почесне третє місце у топ-компанії найкращих тренерів у жіночому футболі України за підсумками 2021 року посіла наставниця криворізької команди «Кривбас» Аліна Стеценко. Її підопічні зараз йдуть на третій позиції у таблиці українського чемпіонату.

Також читайте: