Світоліна подолала стартовий коло US Open

2008
20-річна харків'янка на престижному турнірі в Нью-Йорку вийшла в 1/32 фіналу.

Суперницею Еліни Світоліної була 19-річна росіянка Катерина Куличкова, яка пробилася в основну сітку турніру через сито кваліфікації.

У першому сеті зустрічі харків'янка здобула легку і переконливу перемогу - 6: 1. За аналогічним сценарієм розгорталися події на корті і в другому сеті. Однак при рахунку 5: 1 Куличкова зуміла нав'язати боротьбу Світоліной і взяла три гейми поспіль. Втім, цим вона лише відстрочила своє підсумкове поразка - 6: 4, і харківська тенісистка без серйозних Роблен минула стартове коло Відкритого чемпіонату США.

У другому колі Еліну Світоліну чекає зустріч з кращою тенісисткою Естонії - 30-річної Кайей Канепі (89-й номер у світовому рейтингу). Досвідчена естонка в першому колі турніру легко розібралася з американкою Лоурен Девіс - 6: 1, 6: 1.

На відміну від Світоліной, перше коло Відкритого чемпіонату США не змогла пройти українка Катерина Козлова. Вона у двох сетах поступилася однієї з господинь кортів у Нью-Йорку Бетані Маттек-Сандс - 4: 6, 3: 6. У чоловіків у друге коло турніру пробилися всі українці - Ілля Марченко, Олександр Долгополов, а також Сергій Стаховський, резиденцією якого в нинішньому сезоні є Харків. Останній обіграв австралійця Джона Мілманна - 6: 1, 3: 6, 7: 6 (7: 3), 6: 4.

Також читайте: