Скільки харків'ян виступлять на зимовій Олімпіаді у Китаї

6080

Спортсмени з Харкова увійшли до української делегації для участі у майбутніх Зимових Олімпійських Іграх 2022 року.

Серед українців, які виступатимуть на олімпійських аренах Пекіна, четверо мають харківську прописку. Вони змагатимуться у лижних перегонах, фігурному катанні та шорт-треку. Загалом Національний олімпійський комітет України презентував список із 45 українських спортсменів, які відстоюватимуть честь країни у 12 дисциплінах Ігор-2022.

У лижних перегонах Харківську область представить 34-річний уродженець Старого Салтова Руслан Перехода. Цікаво, що він був учасником (провідним) української паралімпійської змішаної дружини, яка на Паралімпіаді-2018 у Пхенчхані (Південна Корея) виграла золоту медаль в естафеті 4 х 2,5 км.

 

Там же Перехода допоміг своєму землякові Юрію Уткіну фінішувати на третьому місці у біатлонних перегонах на 12,5 км.

У фігурному катанні серед танцювальних пар виступатимуть харків'яни Олександра Назарова (дочка відомого у минулому харківського футболіста Євгена Назарова) та Максим Нікітін. А у шорт-треку честь українського прапора відстоюватиме Уляна Дуброва.

XXIV за рахунком Зимові Олімпійські Ігри відбудуться у столиці Китаю – Пекіні з 4 по 20 лютого 2022 року. На зимовій Олімпіаді-2018 у вже згаданому південнокорейському Пхенчхані українська делегація у складі 33 спортсменів змогла здобути одну медаль, але золоту. Її власником став Олександр Абраменко, якому не виявилося рівних у фрістайлі (акробатика).

Також читайте: