Сенсаційна перемога харків'ян

1928
Баскетбольний клуб "Харків" в першому матчі 1/4 фіналу чемпіонату України в Суперлізі несподівано обіграв на виїзді львівську "Політехніку-Галичину".

Львів'яни, завершивши регулярний сезон на третьому турнірній позиції, вважалися фаворитами протистояння з харків'янами, які посіли шосте місце. Виходячи з цього, у гравців "Політехніки-Галичина" було перевагу свого майданчика в іграх з БК "Харків" до двох перемог. Незважаючи статус аутсайдера, підопічні Бориса Сагая в першій грі домоглися у Львові несподіваної перемоги з рахунком 87:84 і стали фаворитами в боротьбі за путівку в півфінал чемпіонату країни.

На майданчику "політехніків" свій, напевно, кращий матч в сезоні провів Павло Цепіч. Його 23 очка в сукупності з вісьмома підбираннями та шістьма передачами стали фундаментом успіху "Харкова". Разом з плеймейкерів харків'ян вагомий внесок в успіх команди так само внесли Ростислав Кривич (19 очок + 6 підбирань), Роман Ольховський (13 очок + 7 підбирань) і Іван Шкурупій (11 очок).

Наступний матч серії до двох перемог команди проведуть 23 лютого в Харкові (у спорткомплексі "Політехнік", початок - о 20:00). У разі перемоги "Харків" пройде до півфіналу, а якщо переможуть львів'яни, то результат протистояння вирішиться в третій матчі на їх майданчику.

Також читайте: