Останній вихід "Металіста", столичний вояж БК "Харків" і галицький іспит "Локомотива"

3161
"ГХ" підібрав найцікавіші спортивні події найближчих днів.

Волейбол
Чемпіонат України. Суперліга
"Барком-Кажан" Львів - "Локомотив" Харків
4-5 грудня. Львів. Палац спорту "Галичина". Початок - о 19:00 (4-го) і 12:00 (5-го).

Неочікувано харківським "залізничникам" доведеться провести у Львові дві центральні зустрічі п'ятого спареного ігрового дня чемпіонату країни. "Локомотив", маючи вісім перемог у восьми проведених поєдинках, одноосібно лідирує в турнірній таблиці Суперліги, а львів'яни з однією поразкою, займають другу сходинку.

Тиждень тому суперники вже зустрічалися між собою. Справа була в півфінальному турнірі Кубка України, який проходив на майданчику "залізничників". Господарі здобули легку перемогу в трьох партіях (25:18, 25:14, 25:15), після чого разом з "Барком-Кажан" пробилися у фінальний етап турніру.

У Львові вже заявили, що майбутні поєдинки нічим не будуть нагадувати харківську зустріч. А значить, львівські волейболісти сповнені позамежної рішучості дати бій лідерам українського чоловічого волейболу.

Волейбол
Чемпіонат України. Суперліга
"Юракадемія" Харків - "Дніпро" Дніпропетровськ
4-5 грудня. Харків. Спорткомплекс "Юракадемії". Початок - о 16:00 (4-го) і 12:00 (5-го).

Чим завершаться майбутні матчі харківських "юристів" з дніпрянами зараз не скаже ніхто. Команда Володимира Романцова з 16-ма набраними очками йде на третій позиції в таблиці, "Дніпро" - четвертий (12 пунктів). Проте останнім часом "юристи" трохи зменшили оберти, в той час як команда з Дніпропетровська, навпаки, набрала переможний хід. Минулого тижня вона стала переможцем домашнього півфінального турніру Кубка України, а в Суперлізі має серію з чотирьох перемог, здобутих в спарених поєдинках з чернігівським "Буревісником-ШВСМ" (вдома) і срібними призерами з сумського "Хімпром-СумДУ" (в гостях).

Баскетбол
Чемпіонат України. Суперліга
"Будівельник" Київ - БК "Харків"
4 грудня. Київ. Спортивний комплекс "Меридіан". Початок - о 19:00.

З трьома перемогами в активі і трьома поразками в пасиві баскетболісти "Харкова" проведуть свій сьомий за рахунком матч національного чемпіонату серед клубів Суперліги. Поки вони з таким багажем займають п'яту позицію в таблиці.

"Будівельник" йдуть на третьому місці, маючи чотири перемоги при двох поразках. У трьох зустрічах на своєму паркеті підопічні Володимира Коваля почергово обіграли БК "Одеса" (101: 70), "Хортицю" із Запоріжжя (87:54) і кременчуцький "Кремінь" (84:70).

Стосовно результатів харків'ян поза рідним містом, то у виїзних поєдинках сезону вони мають перемогу над "Хортицею" (86:57) і поразка від дніпропетровського "Дніпра" (58:74).

Хокей
Чемпіонат України
"Юність" Харків - "Донбас" Донецьк
4-5 грудня. Харків. "Салтівський лід". Початок - о 17:45 (4-го) і 15:00 (5-го).

Молодіжній команді Вадима Радченко належить витримати ще одне складне випробування грандом і лідером чемпіонату - донецьким ХК "Донбас". Правда, до цих матчів тінейджери "Юності" підходять з несподіваним очковим поповненням. У попередніх двох домашніх матчах "Юність" зустрічалася із земляками з "Витязя" і всупереч поразкам 1:15 і 3:15 все ж зуміла розжитися трьома пунктами.

Справа в тому, що за інформацією офіційного сайту Федерації хокею України, в першій зустрічі харківських команд "Витязь" порушив регламент: не заявив на гру 51-річного Юрія Севастьянова, який вийшов на лід у третьому періоді, ставши найстаршим воротарем чемпіонату України і всього світового хокею. Завдяки технічній перемозі "Юність" збільшила кількість набраних очок рівно в два рази - з трьох до шести.

"Донбас", у свою чергу, у центральних матчах минулого туру приймав "Кременчук" і виграв обидві зустрічі, набравши п'ять очок (5: 0 і 3: 2 ОТ). Таким чином, безпрограшна серія команди Анатолія Степанищева досягла вже восьми матчів. І, найімовірніше, вона буде продовжена. Нагадаємо, що в рамках шостого туру поточного сезону "Донбас" завдав будинку, в Дружківці, "Юності" дві нищівних поразки - 13: 0 і 23: 0. До слова, перемога донеччан з рахунком 23: 0 досі залишається найбільшою в чемпіонаті.

Футбол
Чемпіонат України. Прем'єр Ліга
"Металіст" Харків - "Чорноморець" Одеса
6 грудня. Харків. Стадіон "Металіст". Початок - о 17:00.

До заключного в 2015 році календарного матчу харківський все ще елітний футбольний клуб підходить в обтяжуючому положенні. Після скасованого бойкоту гостьового поєдинку проти ФК "Олександрія" гравці "Металіста" так і не дочекалися обіцяних грошей від президента клубу Сергія Курченко, що знаходиться десь у Москві. Спортивний директор харків'ян Олександр Бойцан нібито їздив до столиці Росії, але повернувся звідти раніше виключно з обіцянками.

Тим часом, через погодні казусів команда Олександра Севідова ось уже кілька днів повноцінно не тренується. У середу, 2 грудня, на повністю засніженій заміській базі клубу в селищі Високий гравці на полі так і не знайшли, а на наступний день - працювали в тренажерному залі. Як воно буде в залишилися передматчеве дні, не знає ніхто.

До всіх проблем "жовто-синіх" додалися кадрові складності. Через травми проти одеситів не зіграють Бобко і Ковальчук. Також більш ніж імовірно неучасть у матчі Курилова і Полянського. "Склалося велика кількість проблем, однак ми постараємося з честю вийти з даної ситуації", - поділився настроєм всередині колективу його наставник Олександр Севідов.

Що до статусу недільного поєдинку, то це буде "гра за шість очок". "Металіст" з 10-ма очками йде на 11 місці в таблиці, "Чорноморець" - 13-й (9 пунктів). У букмекерів фаворитами зустрічі є харків'яни. Їх перемога оцінена коефіцієнтом 1.95. Виграш "Чорноморця" "затягнув" на 3.60, а нічия котирується коефіцієнтом 3.20.

Також читайте: