Переможний уїк-енд для харків'ян

1877
«ГХ» - про найцікавіше в житті харківських та українських спортсменів за минулий уїк-енд.

Збірна: через терни до Франції

Національна команда України з футболу продовжує боротьбу за путівку у фінальну частину чемпіонату Європи 2016 року, який відбудеться у Франції. У передостанньому турі кваліфікації українці в Скоп'є не без зусиль обіграли збірну Македонії - 2:0. Перемогу підопічним Михайла Фоменка принесли точно реалізований Євгеном Селезньовим пенальті на 59-й хвилині і гол Артема Кравця на 87-й хвилині гри.

У понеділок, 12 жовтня, в групі С, де виступають українці, будуть проведені зустрічі заключного туру. «Синьо-жовтих» на полі київського НСК «Олімпійський» чекає зустріч з гостями з Іспанії. Розклад для збірної України в боротьбі за місце на Євро-2016 простий: їй необхідна тільки перемога. Іспанці вже достроково стали переможцями групи, на друге місце реальний претендент - збірна Словаччини. Вона грає в гостях з Люксембургом і свого там точно не упустить. У разі виграшу команда України може зайняти перше місце в турнірі збірних, що посядуть у своїх групах треті позиції. Це гарантує їй пряму путівку до Франції. В іншому випадку - українців чекає стадія плей-офф.

«Локомотив» і «Юракадемія» - поза конкуренцією

Команди-учасниці чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд провели матчі другого туру. Після них у турнірній таблиці встановилася гегемонія двох харківських колективів - «Локомотива» і «Юракадемії».

«Залізничники» після двох впевнених перемог вдома на старті сезону над «Дніпром» з Дніпропетровська (обидва рази по 3: 0) настільки ж легко розправилися в рідних стінах з діючими бронзовими призерами з сумського «Хімпрому» - 3:0 і 3:0.

«Юристи» грали в Лубнах з «Фаворитом» і привезли додому дві перемоги в семи партіях - 3:0 і 3:1. Один програний «Юракадемією» сет у другій зустрічі дозволив «Локомотиву» вийти на перше місце в таблиці. У нього максимальний коефіцієнт співвідношення перемог і поразок у партіях. «Юристи» - другі.

Хто сильніший з харків'ян? Відповідь на це питання можна буде отримати 6 і 7 листопада. Зараз чемпіонат країни бере паузу, а відновиться він через чотири тижні. Центральними в третьому турі будуть очні поєдинки «Юракадемії» і «Локомотива».

Непереможні футзалісти

На вершині турнірної таблиці чемпіонату України з футзалу знаходиться і харківський клуб «Локомотив». У матчі п'ятого туру підопічні Євгена Ривкіна грали в Житомирі з об'єднаною командою «ЛТК/ІнБев/НПУ». Зустріч обіцяла бути досить-таки напруженою. Тренерський штаб харків'ян після успішного виступу команди в основному раунді розіграшу Кубка УЄФА вирішив надати відпочинок деяким ключовим виконавцям. Так, на зустріч з «ЛТК/ІнБев/НПУ» навіть не поїхали Іваняк, Дмитро Сорокін, Овсянніков, Журба, Кисельов і Бондар. Без секстету гравців »Локомотив» не без труднощів зміг довести свою перевагу над візаві.

Голи Рогачова на 13-й хвилині і Валенко на 27-й принесли «залізничникам» три чергові турнірні очки - 2:0. Перемігши, команда Ривкіна зберегла за собою лідерство в чемпіонаті, маючи 12 балів. Стільки ж в активі львівської «Енергії», але вона, зігравши на одну гру більше, має в пасиві одну поразку (нагадаємо, в матчі 4-го туру львів'яни поступилися в Харкові «Локомотиву» з рахунком 3:5).

«Чортові дюжини» для перемоги

Харківський хокейний клуб «Витязь» згадав трохи призабутий смак перемог. Після двох поразок у Києві від «Дженералз» підопічні Віталія Литвиненка на льоду арени «Айс Холл» приймали ще один столичний колектив - «Рапід». Поєдинки порадували харківських любителів хокею перемогами місцевої команди і практично градом закинутих шайб.

У першій зустрічі команд хет-трики Янченка та Максименка, дублі Лазаренка і Посєвіна, а також точні кидки Сальникова, Дмитра Ісаєнка і Кривди принесли «Витязю» велику перемогу - 13:3.

У другому матчі харків'яни знову виконали норму в тринадцять закинутих шайб. На цей раз відзначилися, оформивши хет-трик, Посєвін і Лазаренко, а також Янченко, Богатирьов, Сальников, Кобиков, Денис Савченко, Кривда та Максименко, які відзначилися по одному разу. Гості з Києва відзначилися лише голом престижу - 13:1. 

Після двох перемог «Витязь», маючи в активі 12 очок, вийшов на третє місце в турнірній таблиці. При рівності балів він за кращими додатковими показниками випереджає ХК «Кременчук». А лідирує в чемпіонаті ХК «Донбас» і «Дженералз», у яких по 15 пунктів. Харківська «Юність» з нулем очок замикає вісімку учасників турніру.

Також читайте: