Хлопець із Харківської області допоміг іспанським партнерам досягти успіху (фото, відео)

6697

Український голкіпер Андрій Лунін, який народився у Краснограді Харківської області, допоміг мадридському «Реалу» вийти у наступний етап розіграшу Кубка Іспанії.

22-річний українець отримав шанс проявити себе у лавах мадридців у виїзному поєдинку 1/8 фіналу іспанського кубкового турніру проти «Ельче». Бельгійський колега Луніна – Тібо Куртуа, у тіні якого перебуває український воротар останнім часом, опинився у лазареті «Реала». З цієї причини наставник «вершкових» Карло Анчелотті довірив місце у воротах Андрію Луніну. Для чемпіона світу серед молоді 2019 року це була друга у сезоні гра за мадридців. Нещодавно він захищав ворота своєї команди також у кубковому поєдинку проти клубу «Алькояно» і допоміг партнерам досягти успіху – 3:1. Переможною для «Реала» з Луніним у воротах вийшла зустріч із «Ельче».

Основні 90 хвилин гри завершилися внічию 0:0. Суперники були змушені продовжити з'ясування стосунків у двох екстра-таймах. На 102-й хвилині зустрічі мадридці залишилися вдесятьох після вилучення з поля бразильця Марсело. Без гарячого американського хлопця Андрій Лунін і Ко вже за хвилину опинилися в ролі наздоганяючих - 0:1. Втім, провини українця у пропущеному голі не було – мав місце прикрий рикошет, зреагувати на який Андрій не мав шансів.

Проте вже за п'ять хвилин зусиллями Іско, якому асистував Себальос, мадридці повернулися до гри, зумівши відновити паритет – 1:1. Гра в принципі йшла до нічийного завершення, що потім гарантувало б Луніну ключову роль у серії післяматчевих 11-метрових ударів. Але на 115-й хвилині матчу ворота "Ельче" вразив Еден Азар, який до цього не забивав за "Реал" більше дев'яти місяців. 2:1 - "галактікос" вийшли до чвертьфіналу Кубка Іспанії.

Андрій Лунін проти "Ельче" відіграв на хорошому рівні. Ось тільки реальних можливостей проявити свої воротарські скіли у нього не було. Суперники за 120 хвилин зустрічі завдали по воротах, які захищав українець, 10 ударів, з яких лише три виявилися точними.

Нагадаємо, Лунін поповнив лави мадридського «Реала» у червні 2018 року. Минула гра стала для нього лише третім офіційним поєдинком у лавах вершкових, і другим – у нинішній кампанії.

Також читайте: