"Олімп" і "Атланти" - кращі, збірна України близька до цього

2935
"ГХ" - про найцікавіше в житті харківських спортсменів за минулий уїк-енд.

"Олімп" знову на Олімпі

Харківський регбійний клуб "Олімп" підтвердив свою гегемонію на національній арені. Команда Валерія Кочанова в 11-й раз поспіль у своїй історії виграла золоті медалі чемпіонату України. У першій фінальній грі сезону "олімпійці" в Одесі, нагадаємо, з рахунком 17:15 обіграли місцевий "Кредо-1963". Повторна гра в Харкові завершилася переконливою перемогою господарів.

11: 0 після першого тайму поєдинку на користь "Олімпу" до завершення гри трансформувалася в рахунок 19: 7. Лише на останніх хвилинах матчу, коли його результат вже ні в кого не викликав сумнівів, південцям вдалося зробити спробу і уникнути розгромної фіаско.

Як і личить старим-новим чемпіонам, на вершину харків'яни зійшли з одним історичним досягненням. Додавши в двох фінальних матчах у свій актив 15 ігрових очок, кращий бомбардир "Олімпу" і всього чемпіонату країни Олег Косарєв досяг показника в 481 очко за сезон. З них 221 очко Олег набрав у матчах першого весняно-літнього етапу, 245 - в поєдинках другого осіннього етапу і 15 - у двох фінальних зустрічах з "Кредо-+1963". Таким чином, середня результативність харківського бомбардира склала рівно 37 очок за матч. Феноменальний результат!

"Атланти" - теж

У чемпіонаті України серед клубів Першої ліги-НФАФУ фінальна гра, що відбулася у Харкові, в манежі "ХАІ", завершилася перемогою господарів. "Харківські Атланти" приймали "Миколаївських Вікінгів" і розправилися з ними з рахунком 56:12.

Таким чином, харків'яни не тільки стали де-юре найсильнішим колективом другого вітчизняного дивізіону, а й змогли завершити сезон, так і не програвши в ньому жодного поєдинку. Браво!

"Витязь" - у квартеті лідерів

Хокейний клуб "Витязь" в поєдинках 7-го спареного туру чемпіонату України, яким завершилася перша половина регулярного чемпіонату, зробив те, що багато хто від нього очікували. У гостьових матчах зі столичним клубом "Компаньон" підопічні Віталія Литвиненка взяли дві перемоги і повернулися до лідируючої четвірку чемпіонату.

У першому матчі чашу терезів на свій бік харків'яни змогли схилити лише в заключному періоді. Вигравши його з рахунком 4: 0, "витязі" відсвяткували перемогу 6: 3. По дві шайби в їх складі закинули Сальников, Посєвін і Большаков.

Зате другий поєдинок перетворився для харків'ян у легку ігрову розминку. 13: 0 - з таким результатом вони буквально декласували гравців "Компаньйона". Большаков закинув чотири шайби, Сальников і Посєвін - по три, а Лазаренко, Попов та Максименко - по одній.

Набравши 23 очки, "Витязь" розташувався на четвертій позиції, випереджаючи що йде п'ятим "Білий Барс" на чотири бали. Лідирують у чемпіонаті "Дженералз" (37 очок), "Кременчук" (36) і "Донбас" (35). Харківська "Юність" з 3 балами замикає таблицю на восьмій позиції.

"Геліос" рветься вгору

Футбольний клуб "Геліос", що представляє Харків в Першій лізі чемпіонату країни, попрощався зі своїми вболівальниками до весни. У домашньому матчі 17-го ігрового дня першості "сонячні" приймали команду ПФК "Суми".

Гол капітана харків'ян Лобойко в дебюті першого тайму і півзахисника Кичи на початку другого тайму ледь не зіграли з підопічними Сергія Сізіхіна злий жарт. Домігшись комфортного переваги, вони розслабилися і за чверть години пропустили від сумчан два голи у відповідь - 2: 2. Благо, останнє слово в матчі все ж залишилося за "сонячними": на 87-й хвилині лідер "Геліоса" Лобойко при розіграші штрафного забив переможний м'яч. 3: 2 - перемога харків'ян.

Вигравши, "Геліос" набрав 27 очок і піднявся на п'яте місце в таблиці Першої ліги. Лідирує в турнірі "Зірка" з Кіровограда, у якої 33 бали. 21 листопада "сонячних" чекає заключна гра літньо-осінньої частини сезону. У Тернополі вони поміряються силами з місцевим однойменним клубом (14 позиція з 18 пунктами).

Збірна України за півкроку від Євро

Національна футбольна дружина України зробила хороший заділ для виходу у фінальну частину чемпіонату Європи 2016 року крізь сито раунду плей-офф. У домашньому матчі, який відбувся на забитому під зав'язку стадіоні "Арена Львів", хлопці Михайла Фоменка розправилися зі збірною Словенії. Голи Ярмоленка і Селезньова принесли "синьо-жовтим" перемогу 2: 0.

У вівторок, 17 листопада, на полі арени "Людські врт" в Маріборі, українці постараються вже на всю широчінь відкрити перед собою ворота до Франції, де влітку майбутнього року повинен буде відбутися фінальний раунд континентальної першості. Початок матчу Словенія - Україна - в 21:45 за київським часом.

Також читайте: