Непереможні харків'яни і французький "аперитив" збірної

2433
"ГХ" - про найцікавішому в житті харківських та українських спортсменів за минулий уїк-енд.

Еврорасклад збірної України

У минулу суботу, 12 грудня, футбольна збірна України дізналася своїх суперників по груповому етапу фінального турніру чемпіонату Європи 2016 року. Як уже повідомляв "ГХ", за путівку в плей-офф французького Євро підопічні Михайла Фоменка битимуться з командами Німеччини, Польщі та Північної Ірландії.

У церемонії жеребкування не брав участь наставник української дружини. Чому? Відповідь на це питання Фоменко дав відразу ж після процедури розсіювання, що відбулася в Парижі. "18 грудня буде Виконком (Федерації футболу України. - Прим." ГХ "), і тоді стане відомо - затвердять мою кандидатуру чи ні, - розповів Михайло Фоменко. - Наші шанси? Мені зараз некоректно говорити. Коли мене затвердять головним тренером збірної, тоді й будемо говорити. Зараз немає сенсу обговорювати ".

А ось один з асистентів Фоменко по тренерському штабу Олександр Заваров не відмовив собі в коментарі до жеребкуванні. "Погана жеребкування для нас! Дуже важка група, - заявив Заваров. - З іншого боку, для чого ми потрапили на чемпіонат Європи? Щоб показувати сильну гру з сильними суперниками. Так що будемо грати і боротися за очки".

"Всі групи рівні, і вибирати не доводиться, - дав свою оцінку глава ФФУ Андрій Павелко. - Цікава буде перша гра з німцями, а далі вже буде все зрозуміло. В останній грі групового турніру, яка відбудеться в Марселі, і стане зрозуміло, фартовим Чи був для нас жереб. А перед збірною стоїть завдання - вийти з групи. Нас чекають цікаві ігри ".

З гравців української національної команди саму, мабуть, зважену оцінку жеребкуванні дав захисник дніпропетровського "Дніпра" Артем Федецький. "Мені було все одно з ким грати, - зізнався він. - Ми пробилися у фінальну частину, виконали основне завдання. Звичайно, зараз буде завдання-мінімум - вихід з групи. Будемо працювати над ним".

"Як мінімум потрібно боротися за вихід з групи - це однозначно! Тому їхати туди, щоб бути хлопчиками для биття ... Повірте - у нас не така збірна. У нас хороша команда з прекрасним підбором футболістів, з хорошим тренерським складом. Михайло Іванович ( наставник збірної Фоменко. - прим. "ГХ"), підозрюю, що щось придумає на фінальну частину. Та й у нас настрій буде відповідне фінального форуму. Думаю, все складеться нормально. Як ми грали в групі один за одного, так продовжимо і у Франції ", - резюмував Федецький.

 

Непереможний "Локомотив" і переможна "Юракадемія"

У чоловічій волейбольної Суперліги чемпіонату України зіграні матчі заключного в цьому календарному році спареного туру. Він вийшов вельми вдалим для харків'ян з "Локомотива" і "Юракадемії".

"Залізничники" на своєму майданчику зустрічалися з чернігівським "Буревісником-ШВСМ" і продовжили свою переможну ходу на національній арені. Два виграшу в трьох партія - 25:19, 25:18, 25:15 і 25:19, 25:12, 25:17 - дозволили підопічним Юрія Філіппова довести серію перемог у чемпіонаті до 12-ти матчів. Зі 100-відсотковим показником набраних очок - 36-ть з 36-ти - "Локомотив" одноосібно лідирує і має перевагу в десять пунктів над львівською командою "Барком-Кажан". Буквально в спину галичанам (26 очок проти 25-ти) дихає харківська "Юракадемія".

У минулому турі "юристи" брали ВК "Вінниця" і змогли домогтися двох перемог. Правда, виграші у підопічних Володимира Романцова вийшли ой якими різними. У першому матчі вони за 65 хвилин ігрового часу легко перемогли у трьох сетах - 25:17, 25:17, 25:14. Доба через вінничанам вдалося нав'язати господарям неабияку боротьбу. Трохи більше двох годин з'ясовували команди відносини між собою. У чотирьох партіях успіх супроводив "Юракадемії" - 25:22, 25:19, 23:25, 25:15.

Чемпіонат України пішов на новорічно-різдвяні канікули і відновиться 15-16 січня зустрічами 7-го туру. Але волейбольний життя на цьому не завмре. 15 і 16 грудня "Локомотив" у Швейцарії чекають два виїзних матчі 1/16 фіналу європейського Кубка Виклику з клубом "Амрісвіль". А 26 і 27 грудня у Львові на майданчику "Барком-Кажан" пройдуть ігри фінального турніру розіграшу Кубка країни, в якому господарі візьмуть дніпропетровський "Дніпро", "Буревісник-ШВСМ" і чинних володарів трофею з "Локомотива".

 

"Говерлу» не підкорили

Баскетболісти "Харкова" на щиті повернулися додому з Івано-Франківська, де в стартовому турі другого кола регулярного чемпіонату української Суперліги зустрічалися з клубом "Говерла". Команди, на думку експертів, провели найцікавіший матч всього ігрового дня.

Дебют зустрічі краще вдався харків'янам. Вони зуміли домогтися семиочковою переваги, але швидко його розгубили і до кінця першої чверті програвали вже дев'ять пунктів - 19:28. До великої перерви становище гравців "Харкова" посилилося - 31:50. Незважаючи на це, другу частину гри вони зуміли почати рівно, а по ходу заключній чверті матчу ледь не вчинили фантастичний камбек. За три хвилини до фінальної сирени харків'яни програвали лише два очки, але на кінцівку їх явно не вистачило. "Говерла" виграла з комфортним запасом в рахунку - 95:82.

Програвши, "Харків" з 12 очками займає п'яту позицію в таблиці Суперліги. 15 грудня у Львові наші земляки зіграють з місцевим БК "Галичина", який замикає трійку лідерів таблиці, маючи в активі 13 пунктів.

Також читайте: