"Металіст": Зомбіленд, або 13 матчів без перемог

2318
Харківський футбольний клуб, продовжуючи падіння, знову програв у чемпіонаті країни.

В рамках 15-го туру національної першості серед клубів Прем'єр-ліги команда Олександра Севідова приймала на своєму полі луганську "Зорю". Гості, що базуються нині в Запоріжжі, в разі перемоги з перевагою в два голи обходили б в таблиці "Дніпро" з Дніпропетровська та виходили на третю позицію. Виходячи з цього, настрій у них був виключно переможний. Але гравці "Металіста", займаючи 12-у позицію, програвати не збиралися. В результаті гра пішла під диктовку луганчан. Однак багато чого біля воріт харківського голкіпера Рустама Худжамова вони не створювали. Лише на 69-й хвилині "Зоря" отримала право на 11-метровий і, реалізувавши його, забила, як виявилося, переможний м'яч. Рудика, на думку арбітра, з порушенням правил зіграв проти захисника гостей Пилявської. За фол "Металіст" не тільки був покараний пенальті, а і Рудика побачив перед собою червону картку за друге в матчі попередження.

На 72-й хвилині склади команд знову стали рівними. У "Зорі" з поля був вилучений капітан Каменюка. На жаль, харків'янам врятувати гру це не допомогло. Програвши 0: 1, "металісти" ось уже 13-ть матчів поспіль в чемпіонаті країни не можуть виграти.

"Не можу сказати, що ми заслужили поразку, - заявив після поєдинку головний тренер харків'ян Олександр Севідов. - На мій погляд, ми непогано виглядали на полі. Я подякував футболістам, так як сьогодні була реальна загроза того, що вони могли не вийти на поле . Тим не менш, вони вийшли і показали, що їм клуб небайдужий. Гравці, у яких перебування в клубі те саме хобі, виходять на поле і б'ються ".

А ось півзахисник Олексій Довгий, який на матч проти "Зорі" вивів команду з капітанською пов'язкою, після поєдинку говорив не про нього, а про сформовану в клубі ситуації.

"Гаразд вже з тими грошима - ми мовчимо, терпимо, - розповів гравець у своєму післяматчевому інтерв'ю. - Але на базі немає опалення! Хлопці, які з'їхали туди з квартир, вже називають її "Зомбіленд". Всі з розуму сходять. Просто бардак!"

"Як так можна за два роки угробити команду? Соромно взагалі. Про це не можна мовчати, накипіло. Я сказав хлопцям, що ми граємо один за одного. А що ще залишається? Терпіти вже набридло. Нехай хоч хтось приїде, пояснить ситуацію. Оголосити! Команда ваша грає, а у вас незрозуміло де справи".

"У клуб прийшли якісь гроші, але жоден футболіст не отримав ні копійки. Це ненормально. Я запитав, чи є хоч щось для футболістів, але мені відповідають, що це смішна сума, яку нічого ділити", - підсумував Довгий.

Також читайте: