"Металіст" закрив рік, а "Локомотив" на переможному ходу

2340
"ГХ" - про найцікавішому в житті харківських спортсменів за минулий уїк-енд.

"Металіст" вирушив на зимівлю

У заключному поєдинку літньо-осінньої частини чемпіонату України серед клубів Прем'єр-ліги "Металіст" прийняв на своєму полі гостей з Одеси - "Чорноморець". Битва розгорнулася за шість очок, адже обидві команди знаходяться в ар'єргарді турнірної таблиці. Як часто буває в подібних поєдинках, найсильніший визначений не був - нічия 2: 2.

На швидкий гол "моряка" Смирнова вже на 4-й хвилині зустрічі "металісти" ударно відповіли на стику таймів. На 33-й хвилині хорват Іван Родич паритет відновив, а на 57-й - Володимир Прийомов вивів харків'ян вперед. 2: 1. На жаль, вели в рахунку хлопці Олександра Севідова лише п'ять хвилин, поки одесит Коркішко не додав до гольовому пасу на Смирнова результативний удар по воротах Рустама Худжамова.Поділивш

и очки з "Чорноморцем", харків'яни набрали 11 пунктів і на 11-й позиції завершили першу частину сезону. У спину їм дихають "Чорноморець" і ужгородська "Говерла" (по 10 балів). Замикає таблицю запорізький "Металург" (3 пункти). А лідирують у чемпіонаті України, який після зимової паузи відновиться в перших числах березня майбутнього року, донецький "Шахтар" і київське "Динамо" (по 43 очки).

"Залізничники" помчали у відрив

Харківський волейбольний клуб "Локомотив" у центральних матчах десятого спареного туру національного чемпіонату зустрічався у Львові з новачком Суперліги - командою "Барком-Кажан". Незважаючи на статус дебютантів, львів'яни перед приїздом харків'ян займали друге місце в таблиці, переслідуючи "залізничників". До всього іншого, за тиждень до минулих ігор галичани добилися права зіграти у фінальному турнірі розіграшу Кубка України.

У матчах з командою Юрія Філіппова волейболісти "Барком-Кажан" постаралися дати титулованим харків'янам гідний бій і зачепитися за турнірні очки. "Локомотівци" до такого опору виявилися готові й розслабленості собі не дозволили. У першій зустрічі хлопці Філіппова довели свою перевагу в чотирьох партіях (25:13, 25:20, 20:25, 25:19). На це у них пішло 97 хвилин. Доба через "залізничникам" для перемоги вистачило вже 72 хвилин і трьох сетів - 3: 0 (25:17, 25:21, 25:19).

Здобувши дві перемоги, харків'яни набрали 30 очок з 30-ти можливих і зміцнили своє лідерство в чемпіонаті. У "Барком-Кажан", який зберіг за собою другу позицію, 21 очко. Третім йде харківська "Юракадемія" (19 пунктів), яка в домашніх матчах з дніпропетровським "Дніпром" поділила очки - після перемоги в трьох партіях (25:19, 25:21, 25:18) підопічні Володимира Романцова у другій зустрічі програли в трьох сетах (22:25, 27:29, 23:25).

У "Юності" знайшовся один відповідь "Донбасу"

Харківська молодіжна хокейна команда "Юність" на своєму льоду провела з донецьким "Донбасом" две чергові зустрічі чемпіонату країни. Протиставити що-небудь серйозне одноосібним лідерам сезону підопічні Вадима Радченко не змогли. Як наслідок, "Донбас" здобув дві великі перемоги, відзначившись двозначним кількістю закинутих шайб в кожному матчі.

У першій грі шайба у воротах харківських голкіперів Микити Хмеля та Олександра Томащука побувала аж 21 разів. У відповідь же хокеїсти "Юності" провести хоча б гол престижу не змогли - 0:21. Повторна гра вийшла для харківських "тінейджерів" краще. За рахунку 0:18 в кінцівці третього періоду зусиллями Владислава Єфремова вони одну шайбу відіграли. Правда, гравці "Донбасу" останнє слово в матчі залишили за собою. 19: 1 - перемогли гості з Донецька.

Після цих невдач "Юність", як і колись, замикає таблицю чемпіонату України, маючи 6 очок. У "Донбасу" 52 пункту і "чисте" перше місце. Далі за лідером слідують "Кременчук" (46) і київський клуб "Дженералз" (40), а також харківський "Витязь" (29 пунктів) і "Білий Барс" з Білої Церкви (25).

БК "Харків" на екваторі в трійці

Виїзною перемогою над київським "Будівельником" (79:74) баскетболісти "Харкова" підвели риску під першим колом регулярного турніру чемпіонату України серед клубів Суперліги. Після виграшу в столиці в активі харків'ян стало 11 очок (чотири перемоги при трьох поразках) і вони вийшли на третє місце в таблиці. Позаду себе за додатковими показниками наші земляки залишили саме "Будівельник".

На жаль перебування "Харкова" в трійці лідерів сезону продовжувалося лише дві доби. У неділю, 6 грудня, у стартовому поєдинку другого кола сезону "Будівельник" розгромив у гостях БК "Одесу" (110: 57) і, набравши 13 балів, потіснив "Харків" на одну позицію вниз. Лідирує ж в Суперлізі дніпропетровський "Дніпро", який набрав 14 очок.

Також читайте: