«Металіст» знову підозрюється у договірному матчі

2603
Комітет з етики та чесної гри Федерації футболу України перевірить матч харківського «Металіста» проти луцької «Волині».

Як заявив Глава комітету етики та чесної гри ФФУ Ігор Кочетов в інтерв'ю телеканалу «Футбол 1», експерти планують проаналізувати саму гру, а також вивчити ставки в букмекерських конторах.

«Порівняємо кількість голів, результат з ходом цих ставок. Експертна комісія проаналізує ті моменти, в яких були забиті м'ячі. Будуть розглянуті дії футболістів», - зазначив Кочетов.

Футбольний клуб «Металіст» 13 травня виступив з офіційною заявою про внутрішнє розслідування.

«Після матчу 23 туру Прем'єр-ліги, в якому харківський "Металіст" приймав луцьку "Волинь", в засобах масової інформації були розтиражовані підозри про неспортивний характер даної гри. Реагуючи на дані повідомлення, футбольним клубом "Металіст" проводиться внутрішнє службове розслідування. Про результати розслідування буде повідомлено додатково», - наголошується в заяві.

Спортивний директор «Металіста» Олександр Бойцан підкреслив, що галас навколо цього матчу був піднятий виключно пресою, і висловив припущення, що розслідування навряд чи затягнеться надовго.

«Клуб не міг не відреагувати на істерію, яка піднялася в пресі. Я абсолютно впевнений, що жодних підводних течій в цій грі не було. Але, щоб заспокоїти інших, наша служба безпеки проведе внутрішнє розслідування», - підкреслив Бойцан.

Нагадаємо, матч «Металіст» - «Волинь», що відбувся 11 травня, завершився внічию 3:3. Після матчу головний тренер «Металіста» Ігор Рахаєв і головний тренер «Волині» Віталій Кварцяний висловилися про дивний характері цієї гри. Рахаєв припустив, що футболісти грали на букмекерську контору.

Раніше «Металіст» вже визнавався винним в участі у договірному матчі. Тоді під підозру потрапив матч «Металіст» - «Карпати», який відбувся 19 квітня 2008 року в Харкові і завершився крупною перемогою господарів з рахунком 4:0. Після розглядів, які тривали протягом 2009 - 2013 рр., Спортивний арбітражний суд Лозанни визнав матч договірним. Згідно з постановою суду «Металіст» позбавлений бронзових медалей чемпіонату України сезону 2007/2008 рр. УЄФА виключив «Металіст» з єврокубкового сезону 2013/2014 рр.

Також читайте: