«Металіст» знайшов гроші. У Південній Америці

3789
Харківський клуб продав бразильського хавбека Дієго Соузу.


Раніше, нагадаємо, неодноразово повідомлялося про те, що в "Металісті" є заборгованості перед гравцями. Вони, мовляв, вже близько восьми місяців не отримували ніяких грошей. Часткове погашення заборгованостей мало відбутися після можливого продажу 30-річного бразильського півзахисника Дієго Соузи. Він останнім часом виступав в оренді на батьківщині за клуб "Спорт Ресіфі", а по закінченні тимчасової угоди інтерес до гравця проявив клуб "Флуміненсе".

Бразильці готові були викупити Дієго Соузу, але їх не влаштовувала сума відступних в 4,8 млн доларів, нібито виставлена президентом "Металіста" Сергієм Курченко. Торги тривали до минулої ночі: Дієго Соуза став гравцем "Флуміненсе", підписавши контракт до кінця 2018 року. Про остаточну суму трансферу нічого не повідомляється.

Точно гроші, отримані за бразильця, підуть в "Металісті" на погашення поточних боргів, не знає ніхто. Спортивний директор клубу Олександр Бойцан днями в Києві після зустрічі представників клубів української Прем'єр-ліги заявив, що "до Нового року футболісти отримають гроші на мандарини".

Втім, не зайвим будуть нагадати, що за останні рік-півтора "Металіст" виручив близько 30 млн доларів за різні трансфери своїх гравців з "складу часів Мирона Маркевича", але опинився в боргах. А не так давно стало відомо про те, що з Харкова до Москви, де ховається від українського правосуддя Курченко, пішли всі гроші, отримані клубом за продаж телевізійних прав в році, що минає.

Також читайте: