Македонський іспит футболістів і сімейне свято бігу

2907
«ГХ» підібрав найцікавіші події прийдешнього спортивного уїк-енду.

Волейбол
Чемпіонат України
9-10 жовтня. Харків. Палац спорту "Локомотив". Початок - о 16:00 (9-го) і 12:00 (10-го).
"Локомотив" Харків - "Хімпром" Суми
9-10 жовтня. Лубни. Початок - о 17:00 (9-го) і 11:00 (10-го).
"Фаворит" Лубни - "Юракадемія" Харків



Новий чемпіонат країни харків'яни почали з синхронних домашніх перемог. "Залізничники", нагадаємо, двічі розправилися з "Дніпром" з Дніпропетровська (обидва рази - по 3: 0), а "юристи" аналогічним чином переграли чернігівський "Буревісник-ШВСМ". Це дозволило "Локомотиву" і "Юракадемії" захопити лідерство в таблиці.
З двох перемог у сезоні стартував і сумської "Хімпром", який обіграв на своєму майданчику "Фаворит" (також два рази по 3: 0). Тепер сумчани прибудуть до Харкова на поєдинки з діючими чемпіонами країни - "залізничниками". У свою чергу, "Юракадемію" чекають дві зустрічі в Лубнах з "Фаворитом". У перехресних матчах можна буде заочно оцінити силу представників Харкова.


Футбол
Чемпіонат Європи-2 016
9 жовтня. Скоп'є (Македонія). Початок - о 21:45.
Збірна Македонії - збірна України



Чемпіонат України взяв чергову паузу для того, щоб національна збірна команда провела дві завершальні зустрічі у кваліфікації чемпіонату Європи. Положення підопічних Михайла Фоменка в групі С не шикарне: вони третій (16 очок) і намагаються наздогнати збірну Словаччини (19), щоб замість неї з іспанцями (21 пункт) забезпечити собі путівку до Франції.
Завдання у українців на два, що залишилися поєдинку з Македонією та Іспанією проста - постаратися взяти максимум очок. Найближча мета: перемога в Скоп'є над македонцями, яких у Львові в першому колі вони обіграли з рахунком 1: 0. До матчу з іспанцями, який відбудеться в Києві у понеділок, 12-го числа, ситуація в групі може скластися таким чином, що для гостей результат матчу не буде вже мати ніякого значення.


Хокей
Чемпіонат України
9-10 жовтня. Харків. "Айс Холл" (ТРЦ "Дафі"). Початок - о 20:00.
"Витязь" Харків - "Рапід" Київ


Третій тур чемпіонату країни в минулі середу і четвер відкрили харківська "Юність" і столичний "Дженералз", продовжать його поєдинки "витязів" з іншою командою з Києва - "Рапідом". У попередньому турі на своєму льоду "сталеві" двічі обіграли "Юність" (10: 3 і 4: 2). Цікаво буде дізнатися, поквитатися Чи за юних краян досвідчені гравці "Витязя". Вони, у свою чергу, програли у Києві "Дженералз" (0: 5, 1: 7), а значить, повинні бути сповнені спраги реабілітації в очах своїх уболівальників.
Після невдач в Києві наставник харків'ян Віталій Литвиненко відмовився від послуг трьох гравців, а на захист закликав Пантелеймонова. "Рапід" також попрацював над посиленням, запросивши в команду досвідченого нападника Мадеру.


Легка атлетика (біг)
Family Open Run Day
10 жовтня. Парк імені Горького. Початок - о 10:00.


Напередодні фінального етапу змагання Kharkiv Grand Prix - City Run (31 жовтня) - організатори старту намітили проведення трьох безкоштовних тренувань під назвою Family Open Run Day.
Тренерами на заході будуть майстер спорту міжнародного класу, учасниця Олімпіад в Пекіні (2008) та Лондоні (2012), а нині тренер із загальної фізичної підготовки харківського футбольного клубу "Геліос" Юлія Кревсун, майстер спорту з марафону, багаторазовий призер і переможець всеукраїнських та міжнародних змагань Тетяна Вернигор і майстер спорту, сертифікований дитячий тренер з легкої атлетики Наталія Поліванова.


Серед учасників Family Open Run Day будуть розіграні пам'ятні сувеніри з 1-го і 2-го харківських міжнародних марафонів. Крім цього, всі відвідувачі свята отримають можливість зареєструватися зі знижкою на заключний етап серії Kharkiv Grand Prix - City Run.


Футзал
Чемпіонат України
10 жовтня. Житомир. Початок - о 13:00.
"ЛТК / ІнБев / НПУ" Луганськ / Житомир / Київ - "Локомотив" Харків


Чемпіонів України з "Локомотива" після успішного виступу в Румунії в груповому турнірі Кубка УЄФА (команда Євгена Ривкіна, нагадаємо, кваліфікувалася в елітний раунд, жеребкування якого відбудеться 14 жовтня) чекає гостьова гра національного чемпіонату в Житомирі. Суперник - об'єднана команда Луганська, Житомира та Києва, яка в стартових турах зазнала трьох поразок із загальним рахунком 8-16. Що до "локомотівцев", то вони з трьома перемогами в активі посідають перше місце.
Думаєте, у гри немає інтриги? Якщо так, то це помилкова думка, адже "телефоністи" в попередньому сезоні (до об'єднання) були, напевно, найскладнішим суперником для харків'ян у чемпіонаті. Невдачі "ЛТК / ІнБев / НПУ" на старті ще ні про що не говорять.

Також читайте: