Льодове дербі харків'ян, фінальний акорд року у "Геліоса"

2867
"ГХ" підібрав найцікавіші події найближчих днів.

Хокей
Чемпіонат України
20-21 листопада. Харків. "Салтівський лід". Початок - о 17:45 (20-го) і 15:30 (21-го).
"Юність" Харків - "Витязь" Харків

Харківське дербі особливої інтриги в собі не містить. Вже дуже полярні сили команд, щоб можна було очікувати в їх очних зустрічах якусь боротьбу. У тінейджерів "Юності", які замикають на 8-му місці турнірну таблицю чемпіонату, немає шансів у боротьбі з майстерними землякамі- "витязями", які займають четверту сходинку.

Ніяк не на руку молодим підопічним Вадима Радченко і те, що в їх рядах останнім часом проводиться певна ротація. У сформованій ситуації успіхом для "Юності" стануть дві поразки зі скромною різницею в рахунку. Гравців ж "Витязя", навпаки, можуть порадувати тільки дві дуже впевнену перемогу.

Баскетбол
Чемпіонат України. Суперліга
20 листопада. Харків. СК Інфіз. Початок - о 19:45.
БК "Харків" - "Галичина" Львів
Харківські баскетболісти, стартувавши у новому сезоні з двох перемог в трьох проведених зустрічах, займають в таблиці національної Суперліги четверте місце. Львів'яни, маючи в активі аналогічні досягнення, знаходяться по сусідству - вони п'ята. Зустріч між "Харковом" і "Галичиною" вважається центральною в четвертому ігровому турі.

У зіграних поєдинках харків'яни здолали запорізьку "Хортицю" (86:57) і БК "Одеса" (87:62), але поступилися "Кременю" з Кременчука (75:93). Що до галичан, то мають в активі перемоги над "Говерлою" (83:71) і "Будівельником" (98:95), в пасиві ж - поразка від "Дніпра" з Дніпропетровська (67:76).

Футбол
Чемпіонат України. Перша ліга
21 листопада. Тернопіль. Міський стадіон. Початок - о 14:00.
ФК "Тернопіль" Тернопіль - "Геліос" Харків

На заключний в першій частині сезону поєдинок "сонячні" вирушили в далекий Тернопіль (1000 км) на поїзді, а не на клубному автобусі. Зроблено це було для того, щоб гравці команди до майбутнього поєдинку підійшли в хорошому фізичному і функціональному стані. Це говорить про те, що "Геліос" в Тернополі має намір грати виключно на перемогу. У разі досягнення бажаного результату харків'яни можуть розраховувати на позицію в трійці лідерів. Але це буде залежати не тільки від "Геліоса", а і від результату зустрічей конкурентів.

Зараз "сонячні" йдуть п'ятими, маючи 27 очок. ФК "Тернопіль" займає в таблиці третє знизу позицію з 18 пунктами. Лідирує "Зірка" з Кіровограда, у якої 33 бали.

Футбол
Чемпіонат України. Прем'єр Ліга
22 листопада. Харків. Стадіон "Металіст". Початок - о 19:30.
"Металіст" Харків - "Зоря" Луганськ
До передостаннього домашнього поєдинку в 2015 році "Металіст" підходить, займаючи з десятьма набраними очками 12-е місце в турнірній таблиці. "Зоря", яка наприкінці літа билася за путівку в груповий турнір Ліги Європи, але в раунді плей-офф турніру не змогла пройти польську "Легію" (0: 1 - вдома, 2: 3 - в гостях), йде на четвертій позиції (25 очок). Дистанція в 15 турнірних балів є великою прірвою і красномовно свідчить про різницю в силі колективів.

Фаворит зустрічі - "Зоря". Перемогу луганчан букмекери оцінили коефіцієнтом 1.62. Харків'яни удостоєні коефіцієнта 5.0. Не зайвим буде зауважити, що матч першого кола, що відбувся у Запоріжжі, приніс нічию 0: 0. Гравці "Зорі", немає сумнівів, захочуть поквитатися з підопічними Олександра Севідова за той недобір очок.

Також читайте: