Харківські "витязі" приборкали "Білий Барс"

2013
Хокейна дружина Віталія Литвиненка здобула дві виїзні перемоги у чемпіонаті України.

Матчі в Білій Церкві з місцевим "Білим Барсом" були вкрай важливі для харків'ян. Тільки їх успішних результат дозволяв "Витязю" утриматися в гонці за четверту позицію за підсумками попереднього етапу сезону. В іншому випадку білоцерківські "хижаки" зберігали за собою комфортний відрив.

Перша зустріч команд найсильнішого в основний час не визначила. Пропустивши першими, харків'яни відповіли влучними кидками Кривоноса і Кривди. Однак у другому періоді шайба двічі побувала у воротах "Витязя" - 2: 3. До честі хлопців Литвиненко, гол Большакова в середині заключної 20-хвилинки гри підбив підсумок основним з'ясуванню відносин - нічия 3: 3.

Після безгольового овертайму команди продовжили "битва" в серії післяматчевих штрафних кидків. На влучний удар Білоцерківця Козієнко харків'яни відповіли "пострілами" Максименко і Лазаренка, що принесло їм підсумкову перемогу - 4: 3.

До середини повторного поєдинку "витязі" виконали свою норму першого матчу по закинутих шайб, і, повівши 4: 0 (Большаков оформив дубль, по разу відзначилися Щербань і Лазаренко), практично гарантували собі "чисту" перемогу. Незважаючи на це, хокеїсти "Білого Барса" огризнулися двома шайбами, але все ж програли. 4: 2 - п'ята в чемпіонаті перемога "Витязя".

Набравши 17 очок, "витязі" підтяглися до команди з Білої Церкви, у якої 19 балів. Лідирує київський "Дженералз" (31 очко), друге місце у "Кременчука" (30), третім йде "Донбас", який у прохідному турі на своєму льоду проекзаменує харківську "Юність".

Також читайте: