Спортсмени порадували харків'ян

2033
"ГХ" - про найцікавішt з життя харківських та українських спортсменів за минулий уїк-енд

Ельянов рветься до Кубка світу

Всt гарячіше і гарячіше стає за шаховими дошками в Баку, де проходить розіграш Кубка світу. На старт турніру вийшло відразу вісім представників України, але до стадії 1/8 фіналу зумів дістатися один лише Павло Ельянов з Харкова. Після впевнених перемог у двох партіях над Рінатом Джамабаевим з Казахстану та Олександром Іпатова з Туреччини, наш земляк в 1/16-й несподівано без питань прибрав зі свого шляху росіянина Олександра Грищука, який у світовому рейтингу ФІДЕ займає вищу позицію, ніж Ельянов.

Місце у чвертьфіналі Ельянов оспорює з ще одні представником Росії Дмитром Яковенко. Поки суперники двічі зіграли внічию. Таким чином, найсильніший в їхньому протистоянні визначиться в нокаут-системою.

"Металіст" у піку ...

Харківський футбольний клуб продовжує своє не найпереконливіший виступ у чемпіонаті України серед команд Прем'єр-ліги. Підопічні Олександра Севідова, нагадаємо, відкрили сезон домашньою перемогою над львівськими "Карпатами" (2: 0), а потім занурилися в смугу миролюбності - відразу чотири поєдинки поспіль "жовто-сині" завершили внічию.

Поштовхом до кращого повинна була стати кубкова зустріч з перволіговим МФК "Миколаєва", але харків'яни її програли (1: 2) і вибули з боротьби за другий за значимістю національний трофей. Після цього "металісти" стали програвати і в чемпіонаті: 0: 1 в Полтаві від "Ворскли" і 0: 5 будинку від "Шахтаря".

Перервати "чорну смугу" харків'яни мали намір в гостьовому матчі 8-го туру чемпіонату в Запоріжжі з місцевим "Металургом". На жаль ... Настрій команди порадував, бажання у гравців домогтися успіху було хоч відбавляй, але ні в що матеріальне це не втілилося. У результаті - нічия 0: 0. "Металурги" від світової були в захваті, так як вони на час покинули останнє місце в турнірній таблиці, обійшовши "Чорноморець" з Одеси. "Металіст" же також трохи піднявся вгору, але коли завершилися всі зустрічі туру, стало ясно, що команда Севідова раніше перебуває на десятій позиції, маючи в активі скромні 8 очок.

Лідирує в сезоні "Динамо" (22 пункти), переслідують його "Шахтар" (19 очок) і "Зоря" (15).

... А "Геліос" рветься вгору

Зате в першості України серед колективів Першої ліги поступальний рух до вершини турнірного пелотону продовжує "Геліос". "Сонячні" у черговому - дев'ятій за рахунком - турі приймали на своєму полі краматорський "Авангард".

Переможний для себе результат підопічні 35-річного наставника Сергія Сізіхіна забезпечили ще в першій половині поєдинку. На 26-й хвилині відзначився Сергій Кравченко - кращий бомбардир команди за підсумками попередньої першості. А на останній хвилині тайму свій прем'єрний м'яч за "Геліос" провів нападник Віталій Іванко. У другій половині зустрічі забитих м'ячів не було. 2: 0 - впевнена перемога харків'ян, які, до слова, в нинішній першості все ще виступають без поразок.

Вигравши, "сонячні" набрали 17 очок і ділять 2-4 місця з "Черкаським Дніпром" і київським "Динамо-2". Лідирує у Першій лізі "Зірка" з Кіровограда, яка в центральному матчі туру обіграла вдома "Динамо-2" (2: 1), завдяки чому і вийшла на перше місце в турнірній таблиці.

"Локомотив" також непереможний

Без невдач йде в чемпіонаті України серед футзальних команд Екстра-ліги харківський "Локомотив" - діючий триразовий чемпіон країни. Однак на відміну від "Геліоса", "залізничники" поки провели в турнірі тільки два матчі.

Нагадаємо, в першому турі вони на виїзді розгромили херсонський "Продексім" (1: 7), а в другому - були вільні від гри. В рамках третього ігрового дня підопічні Євгена Ривкіна нанесли візит Покровське "Титану-Зорі". Зустріч вийшла сумною для господарів і радісною для харків'ян. Точні удари Віталія Кисельова, Дмитра Сорокіна, Сергія Журби, Дмитра Федорченка і Дмитра Бондаря принесли "Локомотиву" велику перемогу з рахунком 5: 0.

"Гра видалася непростою, - зізнався після матчу наставник" локомотівцев "Ривкін. - Ми розуміли, що суперник - досить організована команда. Серйозно підійшли до цієї гри, але, тим не менш, в першому таймі нам довелося пристосовуватися до залу з його своєрідним покриттям . Плюс до цього переїзди немаленькі доводилося робити - із Запоріжжя і назад. Все це не додавало нам свіжості. Але у другому таймі ми взяли ініціативу в свої руки і зробили те, що й повинні були зробити ".

Вигравши в Покровському, "Локомотив" набрав 6 очок з шести можливих і в турнірній таблиці розташувався позаду лідируючої "Енергії" зі Львова, яка на старті здобула три перемоги. За спиною у харків'ян знаходиться "Спортлідер +" з Хмельницького, але в нього в пасиві вже є одна невдача при двох перемогах.

Також читайте: