Харків'яни поїдуть на всесвітні спортивні змагання

2681
У Харкові завершилася XII літня універсіада України з легкої атлетики.


Змагання проходили на стадіоні "Динамо". У них брав участь 441 студент-спортсмен з 24 регіонів України. Спортсмени змагалися в штовханні ядра, стрибках у довжину і з жердиною, а також бігу на різні дистанції.

Харківщину представляли команди Харківської державної академії фізичної культури та Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

За інформацією організаторів змагань, це третя універсіада з легкої атлетики, яку приймає Харківська область.

«У нас проходили IV і VII універсіади. У цьогорічних змаганнях взяли участь спортсмени найвищого рівня, в тому числі олімпійці», - повідомив директор Департаменту освіти і науки Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев.

Як повідомив «ГХ» заступник директора Департаменту - начальник управління у справах фізичної культури та спорту ХОДА Сергій Христоєв, команда Харківської області №2 (Харківська державна академія фізичної культури) виборола друге командне місце, а команда №1 (НТУ «ХПІ») - третє. На загальному рахунку харківських спортсменів - 10 золотих, 3 срібні та 7 бронзових нагород.

Перше місце на універсіаді посіла збірна Сумської області.

За підсумками змагань ХІІ літньої Універсіади з легкої атлетики буде сформована збірна команда України, яка з 4 по 14 липня виступить на XXVIII Всесвітній літній Універсіаді в м Кванджу (Південна Корея).

Більше фото дивіться тут.

Також читайте: