"Геліос" програв і знову постраждав від суддів

1955
Харківський футбольний клуб провів домашній календарний матч у першості України в Першій лізі.

У гості до "сонячним" завітала столична команда "Оболонь-Бровар". Вона хоч і є новачком сезону, але до Харкова прибула, займаючи високе друге місце в турнірній таблиці. "Геліос" йшов п'ятим.

Хоча "пивовари" і постаралися почати поєдинок з позиції сили, проте на 16-й хвилині гравцям "Геліоса" вдалося повести в рахунку. Іванко з передачі Агапова забив свій другий у першості гол - 1:0.

На жаль, розвинути порався підопічним Сергія Сізіхіна не вдалося. Гірше того, на 31-й хвилині автогол у виконанні захисника харків'ян Бордіяна паритет у рахунку відновив. Ну а на першій хвилині другої половини поєдинку "пивовари" покарали господарів за каскад помилок в обороні і забили, як виявилося, переможний м'яч. 2:1 - перемогла "Оболонь-Бровар".

На результаті матчу, поза сумнівами, позначилося потворне суддівство у виконанні арбітра Фощія із Черкас. За 90 хвилин гри м'яч в штрафній гостей чотири рази (!!!) зустрічався з рукою когось із гравців столичної команди, але рефері не наважився призначити хоча б один пенальті у ворота "Оболоні-Бровар". До честі "сонячних", після матчу про арбітраж ніхто в "Геліосі" поганого не сказав. Зате порцію критики робота служителя Феміда отримала з боку киян.

"Начебто, ми виграли, але бич нашого футболу - суддівство, - заявив після гри помічник наставника" Оболоні-Бровар "Олег Мазуренко. - Я не кажу, що арбітр нам допомагав, або супернику. Але суддівство має бути адекватним, більш якісним. Спірні моменти в нашу сторону були, і в бік "Геліоса". Хочеться, щоб люди більш кваліфіковано ставилися до своєї роботи. А то завжди вимоги до футболістів - ви грайте краще. А ви судите більш кваліфіковано, щоб не було претензій. Чи була рука в наші ворота, чи була у ворота "Геліоса" - спірні моменти. Треба дивитися. Але коли не було порушення, він ставить штрафний, коли треба поставити - не ставить. Хотілося б, щоб якість суддівства покращився".

Також читайте: