Футболіст «Металіста» попався на допінгу

2398
Гравець ФК «Металіст» викритий у вживанні заборонених речовин.


Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Федерації футболу України.

Після матчу 15-го туру прем'єр-ліги «Динамо» - «Металіст» у 18-річного гравця харківського клубу Дмитра Антонова було виявлено заборонену речовину метандіенон.

У тому матчі Дмитро Антонов вийшов на заміну на 86-й хвилині. Це була єдина поява молодого захисника в прем'єр-лізі.

Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України прийняв рішення відсторонити гравця від ігор на чотири роки. Таке рішення прийнято відповідно до вимог кодексу WADA та антидопінгових правил FIFA.

До слова, гравців «Металіста» не раз ловили на використанні допінгу.

Так, Валентин Слюсар, який виступав за харківський «Металіст» в сезоні 2008/2009, був дискваліфікований на два місяці, оскільки його допінг-проба дала позитивний результат. Як пояснив тоді головний лікар клубу, гравець прийняв лікарський препарат, який призначався не для поліпшення спортивних результатів. Одним зі складових цього препарату була речовина, яка відноситься до умовно допінгових, а недобросовісний виробник не вказав його в складових компонентах ліки.

А в 2010 році колишній гравець харківського «Металіста» Лаша Джакобія був викритий у вживанні заборонених препаратів і усунений від футболу на шість місяців. Причиною дискваліфікації гравця послужив заборонений препарат метадон, який має психотропну дію.

Термін виявився таким маленьким через те, що футболіст не заперечував своєї провини і всіляко сприяв контрольно-дисциплінарної комісії ФФУ.

Фото: united-kharkiv.org

Також читайте: