Ельянов не знайшов управу на Карякіна

1941
Харківський шахіст зупинився за крок від фіналу Кубка світу.

Павло Ельянов на минаючому в Баку розіграші Кубка світу з шахів завершив боротьбу. У битві за місце у фіналі він у напруженій і драматичній боротьбі програв екс-українцю Сергію Карякіну, який нині представляє Росію.

Дві основні партії зі стандартним лімітом часу завершилися мирно: суперники двічі зіграли внічию - 1: 1. У першій додаткової партії з укороченим лімітом часу Ельянов білими фігурами переміг, і цим зробив серйозну заявку на підсумковий успіх. У другій партії чорними харків'янин мав непогану позицію фігур на дошці і солідну перевагу в часі над Карякіним. Однак домогтися хоча б мирової угоди він не зміг і програв. Рахунок знову став нічийним - 2: 2.

Судячи з усього, перебуваючи під впливом прикрого фіаско, Павло Ельянов примудрився програти білими в першій партії третьої серії ігор. Карякін, повівши в загальному рахунку, свого вже не упустив. Нічия в шостій зустрічі принесла йому підсумкову перемогу. 3.5 на 2.5 - харків'янин припинив свій похід за почесним шаховим трофеєм.

У фіналі Кубка світу кривдник Ельянова - Карякін - зіграє з росіянином Петром Свідлером, який у півфіналі переграв голландця Аніша Гірі - 1.5 на 0.5 очка.

Також читайте: