Екстрім, біатлон і футбол очікують на харків'ян у вихідні

3267
«ГХ» підібрав найцікавіші події найближчого спортивного уїк-енд.

Футбол

Чемпіонат України. Прем'єр Ліга

11 вересня. Харків. Стадіон "Металіст". Початок - о 19:00.

"Металіст" Харків - "Шахтар" Донецьк

 Команди-учасниці чемпіонату країни матчами 7-го туру завершать паузу, яка була викликана проведенням ігор кваліфікаційного турніру чемпіонату Європи-2016. Відкриє черговий ігровий день зустріч у Харкові між "Металістом" і "Шахтарем".

Після стартового відрізка сезону харків'яни, маючи в активі 7 очок, посідають у турнірній таблиці восьму позицію. "Гірники" з 13-ма пунктами йдуть на другому місці, програючи чинним чемпіонам України з київського "Динамо" три бали. Не зайвим, напевно, буде нагадати, що вже через три дні після поєдинку з "металістами" команду Мірчі Луческу чекає в Мадриді гра Ліги чемпіонів УЄФА з "Реалом".

 Спортивний ярмарок "Харків - спортивна столиця"

12 вересня. Площа Свободи. Початок - о 12:00.

 Під час заходу будуть проходити показові виступи, майстер-класи, інтерактивно-розважальні конкурси. Відвідувачі спортивного ярмарку зможуть не тільки насолодитися показовими виступами спортсменів, але і безпосередньо спробувати себе в різних видах спорту, продемонструвати на тренажерах і спортивних снарядах силу і спритність, взяти участь у конкурсах, змаганнях, турнірах, випробуваннях і квестах, організованих спортивними організаціями, а їх переможці отримають нагороди.

За словами директора департаменту спортивних іміджевих проектів та маркетингу Харківської міськради Олексія Чубарова, всього в спортивному ярмарку візьмуть участь 61 федерація і 14 фітнес-клубів. Серед нововведень, які очікують відвідувачів ярмарку, - це зона екстремальних видів спорту, яка працюватиме з 10:00 до 21:00. Гості заходу зможуть побачити ролерів, скейтерів, майстрів брейк-дансу, спортсменів-скелелазів. Також організатори заходу планують встановити кілька рекордів з художньої гімнастики. Крім того, у спортивному ярмарку візьмуть участь члени національної збірної України з біатлону, які будуть стріляти з електронних рушниць.

Нагадаємо, в 2014 році перший спортивний ярмарок відвідало більше 52 тисяч жителів і гостей Харкова. У результаті спортивним організаціям міста вдалося залучити до занять спортом більше 3 тисяч дітей.

Функціональне багатоборство

12 вересня. Площа Свободи. Початок - о 9:00 (реєстрація в 8:00).

 В рамках спортивного ярмарку "Харків - спортивна столиця" буде проведено другий етап розіграшу відкритого Кубка Харкова за функціональним багатоборства "Kharkiv Athletic Challenge". Змагання відбуватиметься у двох категоріях: "Athletes" (атлети) і "Аmateurs" (аматори) серед жінок і чоловіків, які досягли 18 років. Завдання складені таким чином, щоб спортсмени могли показати весь свій фізичний потенціал. Формат завдань максимально різноманітний: будуть вправи зі штангою, гирями, з власною вагою і т.д.

"Kharkiv Athletic Challenge" - це відкритий турнір, що надає можливість учасникам проявити фізичну готовність у виконанні силових вправ, що складаються з постійно мінливих функціональних вправ високої інтенсивності, перевірити свою силу, швидкість, спритність, потужність, координацію, точність, рівновагу, гнучкість і витривалість. Перший етап відкритого Кубка за функціональним багатоборства, нагадаємо, був проведений 20 червня цього року.

Фестиваль бігу "Strong Run"

12-13 вересня. Парк імені Горького.

Початок 12 вересня о 12:00.

 Учасникам "Strong Run" повинні будуть подолати за два дні відразу шість різних дистанцій. Так, у перший день фестивалю, 12 вересня, буде проведено забіг на 1 км в парку імені Горького, гірський біг на 14 км в Лісопарку, а також забіг на 10 км опівночі з ліхтариками на голові уздовж Дитячої залізниці в ліс і назад.

Наступного дня, 13 вересня, намічені забіги на 4 км навколо парку імені Горького, на 5,5 км у селі Черкаська Лозова по трасі, де проходять авто- і мотогонки, а потім фінальний відрізок - 25 км уздовж Білгородського шосе і у лісі.

Таким чином, загальна дистанція фестивалю "Strong Run" складе близько 60 км.

Американський футбол

Чемпіонат України. Перша ліга-НФАФУ

13 вересня. Харків. Стадіон "Арсенал-Спартак". Початок - о 16:00.

"Харківські Тигри" - "Харківські Атланти"

 

Довгоочікуване харківське дербі обіцяє вулкан емоцій і справжній ураган пристрастей на полі. "Атланти" в чотирьох матчах нинішнього сезону здобули чотири перемоги і одноосібно лідирують у Першій лізі Національної федерації американського футболу України. А "Тигри", провівши п'ять зустрічей, здобули в них три перемоги при двох поразках, і ділять з "Херсонськими Акулами" і "Миколаївськими Вікінгами" 2-4 позиції в турнірній таблиці першості.

9 серпня у своєму останньому на даний момент матчі сезону "Харківські Тигри" обіграли вдома "ЗН Юнайтед" із Запоріжжя - 36:6. Щодо "Харківських атлантів", то вони востаннє проводили календарну гру чемпіонату 7 червня. У Харкові під їх натиском не встояли "Акули" - 24:8.

Також читайте: