Данський харків'янин дістався до Шотландії

2345
Шотландський футбольний клуб "Селтік" підписав 24-річного Еріка Святченко, що має харківське коріння.

До переходу в "Селтік", який є 46-кратним чемпіоном Шотландії, Святченко грав за данський клуб "Мідтьюлланн". Заплативши за гравця 1,5 мільйона фунтів, клуб з Глазго уклав з ним контракт на 4,5 року.

"Я вибрав" Селтік ", який завжди перемагає. У мене були пропозиції з Італії, Франції та першого дивізіону чемпіонату Англії. Але ті команди не могли зрівнятися з величчю" Селтіка ". Тому я дуже задоволений, що прийняв цю пропозицію", - наводить слова 24-річного захисника Святченко офіційний сайт шотландського чемпіона.

Ерік Святченко - син добре відомого в середовищі мистецтвознавців художника з Харкова Сергія Святченко, якому зараз йде 63 рік. У 1980-х роках Святченко-старший очолював Центр сучасного мистецтва в Києві. З 1990 року він живе і працює в Данії. Там у нього в 1991-му році і народився син Ерік.

Святченко-молодший є вихованцем клубної академії "Мідтьюлланн". У головній команді клубу він дебютував у 2009 році. У сезоні-2014/2015 Ерік з "Мідтьюлланном" став чемпіоном Данії. За національну збірну Данії Святченко провів чотири матчі, забив 1 м'яч.

Нагадаємо, раніше Харків подарував футбольному світу не одного гравця, який здобув собі славу не тільки за межами міста, а й країни. На зорі 1990-х років вибір на користь Росії зробив вихованець Харківського спортінтернату Андрій Канчельскіс. Пізніше, на початку 2000-х, про себе заявив Андрій Перепльоткін, який транзитом через Москву опинився в Англії, звідки потім прибився до латвійського березі, отримавши відповідне громадянство і почавши свої виступи за національну збірну Латвії.

Також читайте: