Верховна Рада готується до перезавантаження

2110
У вищому законодавчому органі влади грядуть зміни.


Як відзначають аналітики, чутки про можливі перевибори з'явилися ще влітку, після голосування за реструктуризацію валютних кредитів.

Відкрито про перезавантаження Ради заговорили 31 серпня, після голосування скандального законопроекту щодо змін до Конституції. Тоді народний депутат Микола Томенко назвав ситуацію в Раді парламентською кризою і уточнив: або коаліція працює по-новому, або парламент чекає перезавантаження, пишуть «Вести».

Підлив масла у вогонь і перший заступник фракції БПП Ігор Кононенко. «Перевибори не додадуть стабільності і країні, і якості роботи нового парламенту», - сказав він.

Проте на думку політолога Вадима Карасьова, будуть перевибори чи ні, стане зрозуміло після завершення місцевої кампанії.

«Вона стане найбільш реальним і близьким до істини соцопитуванням: якщо, наприклад, у Порошенка побачать, що їхні проекти, «Відродження» та «Наш край», отримують хороший результат, можуть дати «добро», а ці партії стануть сателітами БПП в парламенті, - вважає політолог Вадим Карасьов. - А якщо всупереч перешкодам багато набирає «Опозиційний блок», бажання перезавантаження відпаде через побоювання реваншу екс-регіоналів».

Також читайте: