У Раді готуються до звільнення Авакова

2783
У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про звільнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ.

 

Авторами документа виступили 18 народних депутатів.

Однією з причин такого рішення є скандал із заступником Авакова Сергієм Чеботарем. Так, 28 квітня в селі Лісники (Київська область) біля будинку заступника міністра внутрішніх справ Чеботаря невідомі напали на знімальну групу: побили оператора, розбили техніку і зникли з місця інциденту. Як з'ясували потім журналісти, нападниками виявилися зять Чеботаря і його бізнес-партнер. При цьому Чеботар стверджував, що не має будинку в селі Лісники

Інцидент викликав значний суспільний резонанс, а керівництво МВС не прийшло на засідання профільного парламентського комітету, де обговорювалося скандал щодо заступник міністра.

13 травня Сергій Чеботар написав заяву про звільнення, і вже наступного дня Кабмін прийняв його відставку.

Як заявив на своїй сторінці у Фейсбуці один з ініціаторів збору підписів за відставку Авакова, голова комітету Ради з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв, «історія з Чеботарем стала останньою краплею».

«Україні потрібен новий міністр внутрішніх справ», - підкреслив Єгор Соболєв.

Також він нагадав, що Аваков «провалив ключове завдання - очищення міліції від корупціонерів і перевертнів», зазначивши при цьому, що звільнений з посади заступника міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар став радником міністра МВС.

Для відставки Авакова необхідно 226 голосів депутатів.

Тим часом радник опального міністра Антон Геращенко вважає, що Аваков, швидше за все, збереже за собою крісло. Він зазначив, що ні Арсен Аваков, ні його колишній заступник Чеботар не брали участі в нападі на журналістів і тому не повинні нести жодної відповідальності за цей інцидент.

«Якщо така постанова буде винесена в зал Верховної Ради, то я особисто не підтримаю цю пропозицію про відставку Арсена Авакова», - написав на своїй сторінці у Фейсбуці Антон Геращенко.

При цьому варто зазначити, що Антон Геращенко офіційно не є радником міністра МВС. Про це повідомив адвокат Андрій Циганков, який представляє інтереси харківського мера Геннадія Кернеса.

«Офіційна відповідь МВС: нардеп Антон Геращенко не є радником міністра МВС ні на громадських засадах, ні на будь-яких інших підставах. Який таємний сенс вводити в оману суспільство і встановлювати собі статус, якого не має?»- Написав на своїй сторінці в соцмережі Андрій Циганков.

Фото: news.pn

Також читайте: