У Кабміні очікуються звільнення

2032
Одне з міністерств може осіротеть.


Народний депутат Віктор Бондар виступив з пропозицією звільнити голову Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус. Відповідний проект постанови зареєстрований у Верховній Раді.

На думку ініціатора законопроекту, Абромавічус планується звільнити від займаної посади через невідповідність його діяльності змістом і напрямками розвитку української держави.

Як зазначив Віктор Бондар, міністр як глава центрального органу виконавчої влади забезпечує формування державної політики у відповідних сферах та контролює її реалізацію. Коли Айварас Абромавічус призначали на посаду голови Міністерства економічного розвитку і торгівлі, то покладали на нього саме ці завдання.

Однак з дня призначення і досі Мінекономрозвитку допускає певні гальмування в реалізації головних напрямків економічного розвитку України, що впливає не тільки на загальну внутрішньополітичну ситуацію в країні, але і на її міжнародну репутацію.

«У другому кварталі 2015 роки інвестори оцінили рівень привабливості України на 2,66 бали з п'яти. Динаміка промислового виробництва та інших індикаторів реального сектора вказує, що економіка України, ймовірно, досягла свого дна в другому кварталі 2015 року », - наголошується в пояснювальній записці до документа.

Також Абромавічус звинувачують у тому, що іноземний міністр за рік так і не спромігся надати своє бачення стратегії розвитку економіки України.

«Пан Абромавічус обіцяв, що в червні стратегія з'явиться. У підсумку вона з'явилася не в червні, а наприкінці липня, але стратегією її назвати неможливо. Тобто півроку він - міністр - працював без власного бачення розвитку економіки. Чи це можливо? Ні!»- говорить директор Науково-дослідного економічного інституту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Ігор Манцуров.

Також читайте: