Яценюк повідомив про спроби захоплення влади

2638
Глава уряду зробив шокуючу заяву.


Прем'єр-міністр Яценюк заявив, що в Україні ведеться робота по перерозподілу потоків і захоплення влади.

«Вся ця метушня, яка проходить протягом останнього року, з дискредитації уряду і окремих міністрів, яких я підтримую, і наша фракція також, спрямована на одне: перерозподіл потоків і захоплення влади», - заявив Яценюк на засіданні Кабміну 3 лютого.

Однак прем'єр не має наміру здавати позицій.

«Ми будемо робити свою роботу далі. Будемо проводити реформу, захищати членів своєї команди», - запевнив Яценюк.

Про ситуацію навколо фактичного розвалу уряду прем'єр висловився двояко. З одного боку, він поважає позицію міністрів, які «під політичним тиском змушені були написати заяви». З іншого - порівняв відставку з втечею з поля бою.

«У цій ситуації відставка - це бігти з поля бою. А тут треба боротися», - заявив Яценюк, ще раз підтвердивши, що у відставку йти не збирається, і запропонувавши депутатам самостійно вирішити питання про переформатування уряду.

«Якщо когось це не влаштовує з тих депутатів і фракцій в парламенті, вони мають конституційне право зібрати 150 голосів, поставити резолюцію недовіри, знайти більшість і взяти на себе відповідальність », - заявив Яценюк.

Однак на думку голови фракції «БПП» Юрія Луценка, уряд Арсенія Яценюка не впоралося з реформами, і Кабмін необхідно змінити.

«Він дуже часто піарився, імітував реформи, але, на жаль, системними вони не стали. Люди не чують їх результату... Тому треба змінити склад Кабінету Міністрів», - сказав Луценко.

Також читайте: