Рада Європи розслідує вбивства у Одесі

2388
Міжнародна дорадча группа Ради Європи розпочала підготовку звіту про розслідування трагічних події 2 травня 2014 року в Одесі.

Про це повідомила "Європейська правда" з посиланням на повідомлення в прес-служби РЄ.

Нагадаємо, Міжнародна дорадча группа сформована при Раді Європи для спостереження за розслідуванням деяких резонансних злочинів 2013-2014 років в Україні. 31 березня група опублікувала сенсаційний звіт про розслідування злочинів Майдану, де оприлюднила дані про системні перепони для слідства.

"Група вже розпочала розгляд розслідування, яке проводить влада у зв’язку з насильницькими подіями 2 травня в Одесі. Ця робота триває, результати роботи МДГ будуть презентовані на початку осені 2015 року", - зазначили в РЄ.

Про розслідування одеських подій повідомив також голова МДГ Ніколас Братца у своєму виступі на засіданні Комітету міністрів РЄ.

Він висловив застереження щодо можливих ускладнень в роботі групи через негативне ставлення з боку МЗС.

Голови МДГ і українського МВС обмінялися критичними випадами на адресу один одного. У звіті МДГ щодо розслідування вбивств на Майдані містилися серйозні звинувачення на адресу МВС, яке недостатньо співпрацювало з Генпрокуратурою, що призвело до негативних наслідків для слідства. У свою чергу міністр внутрішніх справ Аваков назвав висновки групи "дивними і необґрунтованими".

"Критика від міністра не допомагає і не надихає... Та я сильно сподіваюсь, що попри цю критику, МДГ матиме повну співпрацю з боку влади, як і було обіцяно нам урядом", - зауважив Ніколас Братца.

Фото: fotogaleri.star.com.tr

Також читайте: