Скільки субсидій отримають українці

2850
Кабінет міністрів України очікує, що субсидії отримуватимуть 12-15 млн жителів країни.

Для цих виплат уряд передбачив у Державному бюджеті до кінця поточного року 24,5 мільярда гривень.

Як повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, зараз середній розмір субсидії на місяць на одну сім'ю - 360 гривень. «Ми підняли цю суму вдвічі. Ми очікуємо, що субсидії отримуватимуть 3 млн домогосподарств - тобто від 12 до 15 мільйонів громадян. На одну сім'ю це 8000 гривень протягом року», - підкреслив прем'єр-міністр.

За загальною статистикою, документи для оформлення субсидії отримали 90% домогосподарств країни. У травні субсидії вже повинні бути призначені. Глава уряду також зазначив, що перед початком опалювального сезону, восени, будуть ще раз відправлені громадянам бланки заяв і декларацій на отримання субсидії.

«Мета спрощеної системи надання субсидій - максимально уникати контакту між службою соціального захисту і людиною, щоб люди в чергах не стояли. Ми спочатку призначаємо субсидію, а тільки після цього служби перевірятимуть, чи достовірні дані в декларації. Якщо недостовірні, тоді ми в людини запитаємо, чому він збрехав. Якщо достовірні - людина отримає відповідне призначення субсидії на календарний рік. Принцип призначення субсидій - той, хто має великі доходи - платить більше, а хто має менші доходи - той менше платить», - підкреслив Яценюк.

Також читайте: