Скандал у Раді: кандидатам у депутати придумали нове звання

4049
Обговорення законопроекту про дострокові вибори проходило у вкрай знервованій обстановці.


Верховна Рада відхилила законопроект №2052а про внесення змін до деяких законів, що стосуються забезпечення належної організації підготовки і проведення виборів народних депутатів.

За відповідне рішення в першому читанні проголосували 199 парламентаріїв при мінімально необхідних 226. За те, щоб повернути проект на доопрацювання, проголосували 219 нардепів.

«Проект закону не прийнятий», - оголосив після голосування голова ВР Володимир Гройсман.

Даним законопроектом пропонувалося дозволити представникам ЦВК бути присутніми на засіданні територіальних виборчих комітетів без спецдозволу, відмовитися від державних закупівель при виробництві бюлетенів, а також не проводити навчання членів дільничних виборчих комітетів.

Однак частина нардепів заявила, що законопроект №2052а лобіює інтереси одного з кандидатів на виборчому окрузі в Чернігові, де набирає обертів передвиборча кампанія.

Під час розгляду законопроекту в сесійній залі між народними депутатами виникла суперечка.

Зокрема, лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що його політична сила не буде підтримувати законопроект, оскільки, за його словами, «вибори в 205-му окрузі - це найбрудніші вибори, які проводяться після Майдану». Одіозний політик доводив, що цей законопроект написаний «під конкретного депутата», який ще «сосунок», і може тільки «гей-паради на Чернігівщині проводити».

А керівник фракції БПП Юрій Луценко заявив, що не прийняти цей законопроект означає «провалити проміжні вибори в 205-му окрузі».

Наприкінці виступу Луценко додав, що «сосунками треба займатися в неробочий час».

Депутати з Радикальної партії обурилися і зажадали включити мікрофон своєму лідерові.

У відповідь на це Володимир Гройсман заявив, що якщо в залі є депутат на прізвище «сосунок», то він готовий надати йому слово.

Фото: apostrophe.com.ua

Також читайте: