Міністр-заробітчанин незадоволений роботодавцями

2699
Глава МОЗ Олександр Квіташвілі подав до суду на уряд.


Квіташвілі просить Окружний адміністративний суд Києва заборонити прем'єр-міністрові Арсенію Яценюку та Кабінету Міністрів розглядати результати службового розслідування, проведеного стосовно нього та його першого заступника Олександри Павленко.

В якості відповідачів у справі повинні виступити 14 народних депутатів, які увійшли до складу комісії з розслідування виконання обов'язків керівництвом МОЗ. Також залучені Національне агентство з питань державної служби, Кабінет Міністрів і МОЗ.

Чутки про можливу відставку Квіташвілі з'явилися 30 червня, коли глава фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко сказав, що у нього є багато запитань щодо «катастрофічної ситуації в Міністерстві охорони здоров'я». Луценко зазначив, що це відомство діє. У відповідь Квіташвілі заявив, що люди, які говорять подібне, просто не хочуть реформування галузі у зв'язку з втратою фінансових потоків.

У зв'язку з цим прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розпорядився провести службове розслідування стосовно Квіташвілі, його першого зама Олександри Павленко та інших посадових осіб МОЗ на предмет належного виконання ними службових обов'язків.

На думку голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі, Олександр Квіташвілі повинен покинути міністерське крісло.

«Прийшов час сказати чесно: система протидіє перетворенням. Мало бути порядною, треба діяти агресивно», - вважає Саакашвілі.

На його думку, Квіташвілі такими якостями не володіє.

Також читайте: